Χωρίς να φορτσάρει η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ επικράτησε το Σάββατο με το ευρύ 92-65 της Ιορδανίας, κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο τουρνουά «Άτλας», που διεξάγεται επι κινεζικού εδάφους, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Σκουρτόπουλου προκρίθηκε στο… ρελαντί στα ημιτελικά του τουρνουά και τη Δευτέρα (26/8, 14:30) θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αυριανού αγώνα (25/8, 14:30) ανάμεσα στην Κίνα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του διεθνούς τουρνουά (Τρίτη, 27/8, 14:30).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόλος έλξης για τους Κινέζους αποτέλεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον «Greek Freak» να αποθεώνεται από τους ασιάτες στο παρκέ του «Suzhou Sports Center», οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά «MVP» κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας ο Έλληνας αστέρας.

Ο αγώνας

Στην αρχική πεντάδα ξεκίνησαν οι Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπουρούσης και Γιάννης Αντετοκούνμπο για την εθνική που ξεκίνησε νωθρά και χωρίς «νεύρο» στην άμυνα και άφησε τους Ιορδανούς να είναι μέσα στο παιχνίδι, 9-9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικ Καλάθης άρχισε να μοιράζει ασίστ, κέρδισε και αντιαθλητικό φάουλ μετά το δίποντο του Παπαπέτρου και η «γαλανόλευκη» προσπέρασε με 15-9.

Η Ιορδανία ακολουθούσε από απόσταση αναπνοής, 20-17, αλλά ο κορυφαίος της 1ης περιόδου για την Ελλάδα, Ιωάννης Παπαπέτρου, ανέλαβε δράση για το 22-17, ενώ το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έδωσε αέρα 8 πόντων, 25-17, στην εθνική στο 10ο λεπτό.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός επέλεξε να ρίξει στο παρκέ τους Μάντζαρη, Λαρεντζάκη, Θανάση Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Παπαγιάννη με την έναρξη της 2ης περιόδου.

Η αμυντική λειτουργία της εθνικής αποδείχτηκε σαφώς καλύτερη εν συγκρίσει με το πρώτο δεκάλεπτο και με τρίποντο από Λαρεντζάκη στο επιμέρους σκορ 7-0 (32-17), η Ελλάδα οικοδόμησε σημαντική διαφορά.

Ο Αχμέντ Ντουβερίογλου της Φενέρμπαχτσε Ντουβερίογλου ξεκόλλησε την Ιορδανία σημειώνοντας το πρώτο καλάθι της ομάδας του στη 2η περίοδο (32-22). Η άμεση απάντηση από τον Πρίντεζη και 4 διαδοχικοί πόντοι από τον Γιώργο Παπαγιάννη έφεραν την Ελλάδα για πρώτη φορά στο +16, 38-22.

Ο Βασιλόπουλος πέρασε στη θέση του Λαρεντζάκη αμέσως μετά, ενώ ο Μάντζαρης έδωσε τη θέση του στο νεαρό γκαρντ Αντώνη Κόνιαρη. Αν και οι παίκτες του Σκουρτόπουλου προσπέρασαν και με +20, 45-25, η Ιορδανία με επιμέρους σκορ 8-2, μείωσε σε 47-33, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Σε ψηλό σχήμα επέμεινε και στην 3η περίοδο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Καλάθης, Παπανικολάου, Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Γιάννης Μπουρούσης.

Ο “Greek Freak” είχε ένα επιτυχημένο και ένα αποτυχημένο κάρφωμα, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στο κλειστό!

Με… χορευτικές κινήσεις ο βασικός σέντερ της «επίσημης αγαπημένης» Γιάννης Μπουρούσης σημείωνε το ένα καλάθι μετά το άλλο και η εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά με περισσότερους από 20 πόντους, 60-39, στο 27ο λεπτό!

Οι παίκτες του Τζόζεφ Στίμπινγκ κατάφεραν απλώς να πλησιάσουν σε 64-46 στο 30ο λεπτό, με τον MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει τρίποντο για το 79-52 στην 4η περίοδο και εν συνεχεία να κάθεται στον πάγκο.

Ο Σκουρτόπουλος δοκίμασε και σχήμα με τρεις γκαρντ στο παρκέ (Μάντζαρης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης), με τους Ιορδανούς να συμβιβάζονται στην ιδέα πως θα αγωνιστούν για θέση κατάταξης στο Τουρνουά «Ατλας».

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης