Ο Κώστας Σλούκας ανυπομονεί για τον ημιτελικό της Φενέρμπαχτσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την ελπίδα πως θα βρεθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό με την τουρκική ομάδα.

«Θέλω να είμαι εγώ στον τελικό» δήλωσε, όταν του ζητήθηκε να δώσει την προτίμησή του για το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Η ΤΣΣΚΑ έχει κατακτήσει τον τίτλο και αυτό αλλάζει τα πράγματα, αλλά αν ο Ολυμπιακός ελέγξει τον ρυθμό και παίξει το physical παιχνίδι που του αρέσει, δυνατή άμυνα, πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει» επεσήμανε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Επιβεβαίωσε πως επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στην εθνική ανδρών, έχοντας ξεπεράσει την πελματιαία απονευρωσίτιδα που τον άφησε εκτός πέρυσι στο Προολυμπιακό, ενώ σχετικά με το μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο (λήγει το συμβόλαιό του με τη Φενέρ εφέτος) είπε: «Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί μετά το τέλος της χρονιάς. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο φάιναλ φορ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Σλούκας είπε αρχικά: «Είμαστε έτοιμοι και πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Θεωρώ πως είναι πιο αξιοκρατική η πρόκριση των τεσσάρων ομάδων φέτος με το νέο σύστημα διεξαγωγής των 30 αγωνιστικών. Θεωρητικά και πρακτικά οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ ήταν πιο σταθερές και άξιες».

Όταν του… υπενθύμισαν πως το 2015 η Ρεάλ είχε αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δήλωσε: «Εύχομαι να είναι διαφορετικά τα ζευγάρια του τελικού, εν συγκρίσει με το 2015, στη Μαδρίτη, να περάσει δηλαδή η Φενέρμπαχτσε στον τελικό. Εμείς οι παίκτες της Φενέρ πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο τα δικά μας όπλα, την καλή μας άμυνα, το καλό μας πρόσωπο, να μειώσουμε το γρήγορο παιχνίδι και τους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων. Η Ρεάλ έχει και εμπειρία και ταλέντο. Είναι από τα πιο πλήρη ρόστερ. Το σημαντικό για εμάς είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες να τρέξουν, να αναπτυχθούν. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μία πάρα πολύ κατάσταση. Παίζει ρόλο και η τύχη. Παίζει ρόλο και σε τι κατάσταση θα βρεθεί η ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Θέλω να ελπίζω πως θα είμαστε για δεύτερη διαδοχική φορά στον τελικό».

Για το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ; Έχει κάποια προτίμηση ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων»; «Προτίμηση; Θέλω να είμαι εγώ στον τελικό και από εκεί και πέρα δεν έχω κάποια προτίμηση. Θεωρώ πως είναι ένα, επίσης, πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Είναι και οι δύο πάρα πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες. Έχουν βρεθεί πάρα πολλές φορές σε ημιτελικούς και τελικούς, αλλά θεωρώ πως μετά την περυσινή κατάκτηση της ΤΣΣΚΑ τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο. Αν ο Ολυμπιακός ελέγξει τον ρυθμό και παίξει το physical παιχνίδι που του αρέσει, παίξει δυνατή άμυνα, πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει,» ήταν η απάντησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον συμπαίκτη του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο Σλούκας είπε: «Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης. Δεν βρίσκεται τυχαία στην ελίτ αυτήν τη στιγμή. Δουλεύει πολύ καλά Είναι έξυπνος παίκτης, καλό παιδί και είναι ωραία που παίζω δίπλα του, γιατί κι εγώ κερδίζω πολλά από αυτόν, αλλά φυσικά τον βοηθάω κι εγώ όσο μπορώ να αναδείξει το ταλέντο του».

Στο τέλος, ο Σλούκας επιβεβαίωσε πως θα φορέσει το εθνόσημο στο στήθος αυτό το καλοκαίρι εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι για το αν θα ανανεώσει ή όχι στη Φενέρμπαχτσε: «Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί μετά το τέλος της χρονιάς. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο φάιναλ φορ».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης