Για την Πάτρα ταξίδεψε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών τη Δευτέρα (17/2) ενόψει του πρώτου αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 με αντίπαλο τη Βουλγαρία. Το τζάμπολ έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (21/2) στις 19:00, στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος». Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Θανάση Σκουρτόπουλου, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν να μπουν με το… δεξί και ιδανικά να κάνουν το «2 στα 2», καθώς ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Δευτέρα (24/2, 21:00).

Χωρίς τους παίκτες που συμμετέχουν με τις ομάδες τους στη Euroleague, δηλαδή τους Έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα αγωνιστεί η Εθνική, όπως τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Εκτός βρίσκεται λόγω τραυματισμού ο Νίκος Γκίκας. Όπως εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στόχος είναι «να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση». Αποκάλυψε δε πως «θέλουμε να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Έχουμε μπει πλέον στη διαδικασία και ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Δυστυχώς, οι παίκτες της Euroleague ούτε αυτή τη φορά είναι μαζί μας και πάμε σε ένα νέο γκρουπ αθλητών. Υπάρχουν απουσίες όπως αυτή του Γκίκα, κάποια μικροπροβληματάκια και φτάσαμε σε μια ομάδα που βγαίνει από μία δεξαμενή 30-35 παικτών. Αυτή τη φορά το διαφορετικό είναι ότι, αν καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, ο στόχος μας είναι να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Υπάρχει η ανανέωση και σε υλικό και σε ηλικία. Θέλουμε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια δεύτερη εθνική ομάδα, η οποία θα τροφοδοτεί σιγά σιγά την πρώτη, στην οποία τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αρκετές αλλαγές».

Σχετικά με τους πρώτους δύο αγώνες με Βουλγαρία και Βοσνία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Είναι δύο επικίνδυνες ομάδες και ειδικά ο αγώνας στην έδρα της Βοσνίας. Διαθέτουν βασικό κορμό, έχουν ελάχιστες απουσίες και αυτό δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με μια ομάδα τριών ημερών που θα είμαστε εμείς. Παρ’ όλα αυτά, με τη διάθεση, την πειθαρχία και την καλή δουλειά νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιχνιδιών».

Τέλος, αναφορικά με το αν είναι πλεονέκτημα για την Εθνική το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Βουλγαρία θα γίνει στην Πάτρα, είπε: «Είναι σίγουρα και γι’ αυτό το επιλέγουμε. Η επιλογή γίνεται με βάση την αγάπη που έχει ο κόσμος για την εθνική και το μπάσκετ και την στήριξη που μας προσφέρουν. Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα να πάμε και σε άλλες πόλεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης