Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη επί της Βοσνίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανέφερε:

«Κάναμε το 2/2, ήταν όλα δύσκολα. Δύσκολη αποστολή, δύσκολο κοινό, τα πάντα… Ευχαριστώ τα παιδιά για την διάθεση που έχουν και τη συνεργασία. Είναι δύσκολο η ομάδα να έχει πολλούς αυτοματισμούς σε τόσες λίγες μέρες. Είχαμε και την ατυχία να χάσουμε τον Δημήτρη Κατσίβελη με τραυματισμό. Η συνοχή της ομάδας καλύπτει κάποιες αδυναμίες και έρχονται τα αποτελέσματα. Τα παιδιά δείχνουν τέτοιο πάθος και συγκέντρωση που μόνο συγχαρητήρια μπορώ να τους δώσω. Δώσαμε δικαιώματα στους αντιπάλους να επιστρέψουν με κάποιες βιαστικές επιθέσεις και κάποια φάουλ που δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, ελέγξαμε το ματς με δύο χειριστές, ο Λαρεντζάκης πέτυχε κάποιους πόντους στο ένας εναντίον ενός και όλα πήγαν καλά. Αν πάρουμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, όπου μπορεί να είμαστε ενισχυμένοι, η ομάδα θα είναι σίγουρα στις δύο πρώτες θέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τη διαιτησία είπε: «Τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν μας έχει χαριστεί τίποτα από τους διαιτητές. Αν είχατε δει τον τρόπο που αποβλήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο ματς με την Τσεχία, που ήταν πολύ σημαντικό, θα καταλαβαίνατε. Εμείς στο ελληνικό μπάσκετ παίζουμε πιο σκληρά, αυτό είναι το στυλ της σχολής μας».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ανέφερε: «Ήταν από τις δυσκολότερες έδρες που έχουμε παίξει, αλλά βγάλαμε πάθος, δείξαμε χαρακτήρα και πανηγυρίσαμε μια σπουδαία νίκη. Περιμέναμε πως η Βοσνία θα μπει δυνατά, εμείς μπήκαμε λίγο νωχελικά αλλά αντιδράσαμε βγάζοντας ψυχή και ενέργεια. Αυτές οι έδρες μού αρέσουν. Είναι μια σημαντική νίκη, γιατί η ομάδα αυτή είναι καινούρια. Ο αντίπαλος έπαιξε σκληρά, οι διαιτητές άφησαν πολλές επαφές και ήταν αρκετά δύσκολο το ματς. Αυτό που μένει είναι η νίκη».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης σημείωσε: «Ήρθαμε για να κερδίσουμε, θέλαμε να κάνουμε το 2/2 και τα καταφέραμε. Παίξαμε πολύ καλύτερα από το πρώτο ματς, όλοι βγάλαμε ενέργεια και κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι κρίθηκε στη σκληρότητα. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, αλλά πήραμε κι εμείς αρκετά επιθετικά. Ματσάραμε την ενέργειά τους και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε καθαρό μυαλό. Χαίρομαι για τη νίκη αλλά και το ντεμπούτο του αδερφού μου με την Εθνική, μάλιστα σε ένα σημείο που αγωνιζόμουν κι εγώ στην πεντάδα. Προσπάθησα να τον βοηθήσω και θεωρώ πως κι ο Γιάννης, όπως και όλα τα παιδιά συνέβαλαν στη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Σαλούστρος δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι σε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ελέγξαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνά μας και κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και καρδιά στο τέλος για να πάρουμε μια σημαντική νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης