Το «International Forum – Russia Country of Sports» έγινε αφορμή για να συναντηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ανδρέα Ζαγκλή. Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA συζήτησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας και στη συνέχεια εξήγησε τις θέσεις της FIBA για τα ζητήματα που απασχολούν το παγκόσμιο μπάσκετ με επίκεντρο φυσικά την υπόθεση με την Ευρωλίγκα.

«Πιστεύω ότι προκειμένου να πετύχουμε μία σειρά από θετικές αλλαγές πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν παραχωρήσεις. Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τη FIBA ή την Ευρωλίγκα μόνο, αλλά και τις εθνικές λίγκες, πολλές εκ των οποίων αυτή τη στιγμή απλά έχουν την παραμικρή ελπίδα να συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα και θεωρητικά είναι αποσχισμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αν αναπτύξουμε τις σχέσεις και τις συνεργασίες, όλοι θα επωφεληθούν. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συνυπάρχουμε βολικά και όπου οι διασυλλογικές διοργανώσεις και οι αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων, που είναι οι κινητήριες δυνάμεις του αθλήματός μας, θα είναι πολύ σημαντικές. Για να αναπτύξουμε το μπάσκετ θα πρέπει να αναπτυχθούμε και προς τις δύο κατευθύνσεις», σημείωσε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης