Την πρώτη της ήττα στα προκριματικά του Eurobasket 2022 γνώρισε την Παρασκευή η Εθνική μας ομάδα των ανδρών, καθώς έχασε με 77-66 από τη Λετονία.

Η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα στον πρώτο αγώνα της στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου και μοιραία λύγισε απέναντι στην ουραγό και χωρίς νίκη πριν το τζάμπολ, Λετονία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ομάδα μας όχι μόνο δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση, αλλά πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της.

Έτσι επέτρεψε στους Λετονούς να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στα προκριματικά και πρώτη απέναντι στην Ελλάδα στην ιστορία, στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο ο Δημήτρης Αγραβάνης, με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ξεχώρισε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο «Sports Hall Hills» του Σεράγεβου, την ώρα που ο Μάρτινς Λάκσα αναδείχτηκε σε «ήρωα» των Λετονών, με 19 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Η εθνική μετρά πλέον 2 νίκες – 1 ήττα και την Κυριακή (29/11, 19:00) αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία, πάλι στο Σεράγεβο.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 30-42, 50-64, 66-77

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης