Η στιγμή για την πρώτη μάχη της Εθνικής Γυναικών στα παράθυρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 έφτασε. Στις 21.10 στην πόλη Τσέλιε θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στοχεύοντας σε ένα καλό ξεκίνημα σε αυτόν τον κύκλο των υποχρεώσεών της.

Η Εθνική, αν και είχε λίγες ημέρες προετοιμασίας, είναι πανέτοιμη για την αποψινή πρόκληση. Μπορεί να υπάρχει η απουσία της τελευταίας στιγμής με την απώλεια της Νικολοπούλου που τελικά έμεινε στην Αθήνα, αλλά και οι 12 παίκτριες που βρίσκονται στη Σλοβενία είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουν, άλλωστε, πολύ καλά ότι ενδεχόμενη νίκη σήμερα και ειδικά μέσα στην έδρα της Σλοβενίας θα είναι το ιδανικότερο ξεκίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σλοβενία έχει δύο σοβαρές ελλείψεις, καθώς θα απουσιάσουν η Λίσεκ και η Έβανς, δύο παίκτριες που αγωνίζονται μέσα στο καλάθι.

Αναφερόμενος στον αποψινό αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός επεσήμανε: «Είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να προσέξεις απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Σλοβενία, που έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα εντός γηπέδου. Το βασικότερο είναι ο ρυθμός του αγώνα και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα μας δημιουργήσουν οι περιφερειακές της αθλήτριες. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τα τρία γκαρντ της Σλοβενίας, νομίζω η ομάδα μας έχει τύχη να είναι ανταγωνιστική κατά τη διάρκεια του αγώνα.

»Τα κορίτσια είναι πανέτοιμα και πιστεύουμε 100% σε αυτά. Όλο το σταφ κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να δώσουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε στις παίκτριες. Τα νεαρότερα κορίτσια έχουν πολύ ταλέντο και ενθουσιασμό και μας έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης