Ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Σερβίας με 66-64, στο φιλικό του Πο, ότι σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος από τους διεθνείς και επεσήμανε ότι περιμένει μεγαλύτερη βελτίωση στην άμυνα, στη συνέχεια.

«Πάντα υπάρχει μια δυσκολία στο πρώτο φιλικό μετά από μια περίοδο προετοιμασίας. Μπορώ να πω ότι κατά διαστήματα είδαμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε κάθε μέρα. Δεν είναι εύκολο να γίνει σε ότι αφορά τις συνήθειες που έχουν οι παίκτες, στην προσαρμογή σε αυτό που ζητάμε, αυτό που λέμε ταχύτητα, δεν είναι μόνο να τρέχουμε. Είναι στο κομμάτι της ταχύτητας, το να βρισκόμαστε σε σωστές θέσεις και να έχουμε ένα σωστό πάσινγκ γκέιμ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαβάσουμε καταστάσεις, ώστε να έχουμε επιτυχία. Ήμασταν πολύ στατικοί, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Κάθε φορά που μοιράσαμε την μπάλα, παίξαμε με ταχύτητα και είχαμε σωστές τοποθετήσεις βρήκαμε ανοιχτά σουτ, άσχετα αν κάποια δεν βρήκαν στόχο, ή καταστάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ βρήκαμε και διαδρόμους για διεισδύσεις», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και αναφέρθηκε στη συνέχεια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένω μεγαλύτερη βελτίωση στην άμυνα. Κάποιοι έπαιξαν λίγο παραπάνω σήμερα, υπήρχε μια κούραση και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα παιχνίδια για να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια σε κάποια κομμάτια. Περίμενα ένα 50% ετοιμότητας από την ομάδα σε αυτό το φιλικό, γιατί αυτός είναι ο προγραμματισμός. Δεν θέλαμε το 100% στο πρώτο φιλικό. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, όλα τα παιδιά προσπάθησαν και ήταν καλό που ο αγώνας έγινε… ειδικών συνθηκών στο τέλος, πηγαίνοντας στον πόντο, με τις βολές, για το κομμάτι της τακτικής. Γιατί και αυτό σου το δίνουν τα φιλικά. Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η εικόνα, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά στο γήπεδο, αλλά και στην ομιλία και στο βίντεο για να καταλάβει ο καθένας πιο πολύ αυτά που ζητάμε από αυτόν».

Για τις απουσίες των Πρίντεζη, Καλάθη, Γλυνιαδάκη και Τσαϊρέλη σχολίασε: «Το σωστό είναι να μιλάς πάντα για αυτούς τους 12 που παίζουν. Ξέραμε ότι θα υπάρξουν απουσίες, γι αυτό και υπάρχουν περισσότερο από 12 παίκτες σε μια προετοιμασία και συνεχίζουμε. Αυτοί που έπαιξαν πάλεψαν για το καλύτερο».

Για τους Αθηναίου, Μπόγρη και Αντετοκούνμπο που έκαναν ντεμπούτο, είπε: «Δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά αυτά. Η Σερβία είναι καλή και σκληρή ομάδα και έχει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, ενώ αυτό ήταν το 5ο φιλικό της. Βρίσκονται σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Είναι θετικό που πήγε το παιχνίδι εκεί, κλειστό και σε χαμηλό σκορ. Είχαμε πει ότι κριτήριο θα είναι η άμυνα και να δημιουργήσουμε καταστάσεις στην επίθεση, να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα. Τα συμπεράσματα είναι θετικά για πρώτο φιλικό, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στα αρνητικά, ώστε να βελτιωθούμε για τη συνέχεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης