Ημέρα πένθους η σημερινή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με μια απρόσμενη και πολύ δυσάρεστη είδηση. 

Όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε λίγα λεπτά, σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος πήρε μια… ασπρόμαυρη απόχρωση με τις φωτογραφίες του «Ντούντα» και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ενώ η μπασκετική σκηνή είναι σοκαρισμένη από τη στενάχωρη είδηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η τεράστια καριέρα του «σοφού» είχε έντονο… ελληνικό χρώμα, καθώς ο Ίβκοβιτς είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996), του Ολυμπιακού (1996-1999 και 2010-2012) και της ΑΕΚ (1999-2001), οδηγώντας μάλιστα τους «ερυθρόλευκους» δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πλούσιο παλμαρέ του ο δάσκαλος του σερβικού μπάσκετ είχε μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα Ελλάδαw και τέσσερα Κύπελλα. 

Το 2016 ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα και έναν χρόνο αργότερα, το 2017, εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA και τιμήθηκε από την Euroleague με τον τίτλο «Legend», μπαίνοντας στο πάνθεον των «θρύλων» της διοργάνωσης.

Η Ευρώπη τον αποχαιρετά

Η είδηση του θανάτου του θρυλικού προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, βύθισε στο πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης έστειλαν τα μηνύματά τους…

Αναλυτικά όσα έγραψαν:

Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων “δασκάλων” του αθλήματος».

Ζαλγκίρις: «Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή. Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε».

Μπάγερν Μονάχου: «Ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές – RIP».

Ερυθρός Αστέρας: «Άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη πίσω του. Ας έχει αιώνια δόξα και έπαινο».

Αρμάνι Μιλάνο: «Η Αρμάνι πενθεί για τον χαμό του θρυλικού τεχνικού».

Πηγή: SDNA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης