Παπαπέτρου: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα απέναντι στην Τσεχία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, 15:43
Παπαπέτρου: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα απέναντι στην Τσεχία»

Να δείξει συγκέντρωση και χαρακτήρα θα πρέπει η Εθνική ανδρών στον «τελικό» απέναντι στην Τσεχία, όπως επισήμανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις του, εν όψει του κρίσιμου αγώνα (11.30) της Δευτέρας, στον οποίο η «γαλανόλευκη» θέλει νίκη με τουλάχιστον 12 πόντους για να ελπίζει στην πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

«Παίξαμε ήδη έναν τελικό με τη Νέα Ζηλανδία, με την πλάτη στον τοίχο. Το ίδιο πράγμα είναι τώρα.

Πρέπει να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται στο παιχνίδι. Η όποια διαφορά θα έρθει στη διάρκεια του αγώνα, όχι αμέσως. Δεν θα ξεκινήσει ο αγώνας και θα είμαστε αμέσως εκεί που θέλουμε. Θέλει προσπάθεια λεπτό με το λεπτό.

Κρατήσαμε αρκετά χαμηλά τις ΗΠΑ. Είναι ένα καλό στοιχείο αυτό. Είχαμε καλό πλάνο. Δεν βάλαμε όμως τα σουτ, πολλές φορές δεν γυρίσαμε την μπάλα όπως έπρεπε. Είμαστε καλοί στο τρανζίσιον, αλλά πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι για να βρίσκουμε καλά σουτ.

Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα μπουν τα σουτ. Δεν θα έλεγα ότι ήμασταν άτολμοι. Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, κι εγώ και όλοι. Όταν χάνεις ένα σουτ μετά το άλλο, μετά σκέφτεσαι περισσότερο το επόμενο. Θα παίξουμε με πίεση. Η δουλειά μας είναι αυτή.

Να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Η Τσεχία είναι μια πολύ καλή ομάδα, με τον Τόμας Σατοράνσκι να έχει ρόλο ηγέτη. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Παίζουμε όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για τη διαφορά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτόμαστε. Όχι όμως τη διαφορά από την αρχή, δεν θα αγχωθούμε γι’ αυτό από το πρώτο λεπτό. Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι, έχουμε σκεφτεί διάφορα πράγματα.

Μακάρι να μην φτάσουμε στο σημείο να παρακαλούμε για την τύχη και την ανάγκη να την έχουμε μαζί μας. Θα πρέπει να παίξουμε σε κάθε κατοχή, σαν να είναι η τελευταία του αγώνα».

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, 16:23