Την ίδια ημέρα που η τουρκική εφημερίδα «Ηurriyet» αναφέρεται σε συμφωνία της Φενερμπαχτσέ για ανανέωση της συνεργασίας για 2+1 χρόνια με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (σ.σ. χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής), ο Σέρβος τεχνικός φιλοξενείται στο διαδικτυακό κανάλι της Euroleague στο ΥouTube, από τον ηθοποιό, Ντάρκο Πέριτς, στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής του, «Time Out».

O επί 13 σεζόν τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας αξέχαστα τα χρόνια που πέρασε στην Αθήνα, αλλά κυρίως έστειλε μήνυμα ενότητας για όλον τον κόσμο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και του τεράστιου πόνου που έχει προκαλέσει λόγω των απωλειών χιλιάδων ζωών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε καμία διαφορά, ανεξάρτητα από την εθνικότητά μας και τη θρησκεία μας. Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, μας βοήθησε να το καταλάβουμε καλύτερα», δήλωσε ο «Ζοτς».

Ο Ομπράντοβιτς είπε για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα: «Έζησα 13 χρόνια στην Ελλάδα. Μπορώ να σου πω ότι από το 1999 μέχρι το 2008 ήταν υπέροχα χρόνια. Ζούσα σε μία όμορφη γειτονιά, μιλούσα με απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, που δεν ενδιαφερόντουσαν τόσο για το μπάσκετ. Ήταν γιατροί, δάσκαλοι, τραπεζίτες, σερβιτόροι… Είναι αξέχαστα εκείνα τα χρόνια. Ξέρεις, μου τηλεφωνούν φίλοι μου συνέχεια και νομίζω ότι πρέπει να επισκεφτώ σύντομα την Ελλάδα».

Μίλησε εν συνεχεία για το κίνητρο που τον διακατέχει και τη συγκέντρωση που έχει στη δουλειά του: «Σε κάθε δουλειά, το κίνητρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όποιο έχει κίνητρο μπορεί να πετύχει τα πάντα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις τον εαυτό σου να πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Το κίνητρο κινεί τον κόσμο. Κάθε φορά λέω στους παίκτες μου ότι πρέπει να δίνουν κίνητρο στους εαυτούς τους. Όταν βγαίνουν στο παρκέ, αυτό πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Αυτό πρέπει να βρίσκεται στο 101%, όχι στο 100%. Αν ένας παίκτης μου δεν βρίσκεται εκεί, καλύτερα να μην έρθει στην προπόνηση. Δεν θέλω να ρίξει όλη την ομάδα. Πάντα συζητάω με τους παίκτες μου, είτε σε ομαδικές, είτε σε ατομικές συνομιλίες. Πάντα μιλώ με τους νέους παίκτες για τους στόχους μας. Όλοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, έτσι λειτουργούν καλύτερα τα γκρουπ. Οι ομάδες είναι πάντα πιο ισχυρές από έναν άνθρωπο. Όλοι εκφράζουν την γνώμη τους, απλά εγώ παίρνω την απόφαση. Όσο υπάρχει εμπιστοσύνη, θα έχουμε και αποτελέσματα. Μπορεί να μην κερδίζεις πάντα, αλλά δεν γίνεται να είσαι μόνιμα νικητής ή πρωταθλητής. Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα σημαντικά στην δουλειά μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι το συναίσθημά μας, πώς νιώθουμε μέσα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτήθηκε αν ισχύει πως είχε επαφές με τους Πίστονς στο παρελθόν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και απάντησε: «Ας πω εγώ την ιστορία. Δεν πήγα ποτέ γιατί κανένας δεν με κάλεσε. Αυτή είναι η αλήθεια. Το 2012, όταν αποχωρήσαμε από τον Παναθηναϊκό με τον Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδης), δέχτηκα πρόσκληση από τους Πίστονς και ακολουθήσαμε το πρόγραμμά τους για έναν μήνα. Παρακολουθήσαμε τα φιλικά και την έναρξη της Regular Season. Ήμασταν για 30 ημέρες με τον Τζο Ντούμαρς, μιλούσαμε συνεχώς για όλα τα θέματα. Κάποια στιγμή, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ειπώθηκε κάτι για τις σκέψεις μου. Αυτό είναι όλο. Αυτή είναι η ιστορία».

Εν γένει για την άποψή του για το ΝΒΑ, ο «Ζοτς» είπε: «Είναι καταπληκτικά. Όλα είναι τέλεια, σε όλους τους τομείς. Όποιος προπονητής από την Ευρώπη έχει την φιλοδοξία να εργαστεί εκεί, πρέπει να το κάνει. Το εύχομαι σε όλους τους Ευρωπαίους και πιστεύω ότι μπορούν να πετύχουν εκεί. Το ίδιο συνέβη και με τους παίκτες, που έδειξαν ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Οι Ευρωπαίοι γίνονται σημαντικοί παίκτες εκεί, είχαμε MVP από τη Ευρώπη. Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι και ο Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν σπουδαία δουλειά».

Για τον εαυτό του και τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει στη δουλειά του, ο Ομπράντοβιτς εξήγησε: «Κανένας δεν μπορεί να με κριτικάρει περισσότερο από την κριτική που ασκώ εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα. Μπορώ να βελτιωθώ, προσπαθώ να βελτιωθώ. Όσο κάνω αυτή τη δουλειά, θα προσπαθώ να βελτιώνομαι».

Στο τέλος, ο Σέρβος τεχνικός και πολυνίκης της Euroleague δήλωσε πως ο Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος είναι ο αγαπημένος του και αφού προσκάλεσε τον ηθοποιό/παρουσιαστή Ντάρκο Πέριτς σε έξοδο στα… μπουζούκια, έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα: «Είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε καμία διαφορά, ανεξάρτητα από την εθνικότητά μας και τη θρησκεία μας. Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, μας βοήθησε να το καταλάβουμε καλύτερα. Έγινε ένας σεισμός στην Κροατία… Ανησύχησα πολύ. Πήρα τηλέφωνο τους φίλους μου εκεί. Τους στηρίζουμε, είμαστε μαζί τους. Καταλαβαίνουμε τι περνούν και είναι σημαντικό να μη νιώθουν μόνοι. Η πίστη είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να έχουμε πίστη, να μετατρέψουμε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές, να παλέψουμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης