Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την 10η νίκη της ομάδας του σε 11 αγωνιστικές στη Euroleague, αλλά ήθελε να δει περισσότερα στην επίθεση από τους παίκτες του, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Τους χαρακτήρισε πάντως «μαχητές», ενώ για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, το οποίο άλωσε για πρώτη φορά σε κανονική περίοδο από τότε που ανέλαβε τη Φενέρ, το 2013, είπε: «Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού που όποτε έρχομαι εδώ με χειροκροτάει. Τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ ήταν πολύ σημαντικά και πάντα με χειροκροτούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού».

Αναλυτικά, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Το παιχνίδι ήταν σκληρό για 35 λεπτά. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε στην άμυνα. Εκτός παό 2 περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός έβαλε 2 τρίποντα. Μιλάω για περιπτώσεις που οι παίκτες έκαναν λάθη στις αλλαγές και δεχτήκαμε τρίποντα. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Μπήκαμε αργά, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Δεν παίξαμε καλά επιθετικά. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος. Οι ασίστ που δώσαμε έδειξαν πως ξέρουμε να διαβάζουμε το παιχνίδι και το εκμεταλλευτήκαμε. Και για κάτι που είμαι ευχαριστημένος είναι πως οι παίκτες μου είναι μαχητές. Είναι σημαντική νίκη μπροστά σε μια καλή ομάδα, αλλά έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, ο «Ζοτς» πρόσθεσε: «Αρκεί να δούμε τη στατιστική του Βέσελι. Είχε 7 ασίστ. Έχουμε παίκτες που κατανοούν το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δουλεύουμε πολύ. Οι παίκτες, αν και κουρασμένοι, ακολουθούν τα συστήματα. Είναι σημαντική η συγκέντρωσή μας. Το λέω συνέχεια και ελπίζω οι παίκτες μου να καταλάβουν πόση ποιότητα έχουν. Κάποια στιγμή θα έρθει και ένα παιχνίδι που θα χαθεί στο τελευταίο λεπτό και η ομάδα θα πρέπει να διδαχτεί από αυτό. Για ακόμη μια φορά, ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού που όποτε έρχομαι εδώ με χειροκροτάει. Τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ ήταν πολύ σημαντικά και πάντα με χειροκροτούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού».

Για το πιο σημαντικό στοιχείο της ομάδας του κατά την φετινή Euroleague, ο Ομπράντοβιτς τόνισε: «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα στη διοργάνωση. Τα πράγματα είναι σκληρά. Έχει αλλάξει ο τρόπος προετοιμασίας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Οι παίκτες παίζουν πολλούς διαδοχικούς αγώνες. Εάν είχαμε περιθώριο 3 προπονήσεων θα ήταν καλύτερα τα πράγματα»».

Για τον σταθερό κορμό της Φενέρμπαχτσε και το πόσο τον βοηθά αυτό, ο «Ζοτς» εξήγησε: «Η συνέχεια είναι σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει 5-6 χρόνια στην ομάδα. Με τους νέους παίκτες χρειάζεται έξτρα δουλειά και χρόνος. Οι αυτοματισμοί είναι κάτι σημαντικό και φαίνονται εύκολα στο παιχνίδι μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σλούκας: «Ξέραμε ότι ο Καλάθης δεν ήταν σε καλό μομέντουμ»

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε πολύ καλά. Δεν παίζουμε το τέλειο μπάσκετ, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι ως το τέλος. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε την ποιότητα και μπορούμε να νικήσουμε οπουδήποτε. Βάζουμε μεγάλα καλάθια και έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής και η προπόνηση που κάνουμε. Οι αυτοματισμοί είναι πολύ εύκολοι, γιατί έχουμε ίδιο κορμό εδώ και μερικά χρόνια και αυτό το βγάζουμε στο γήπεδο. Κατ’ αρχάς επειδή είναι σημαντικό, ξέραμε ότι ο Νικ δεν ήταν σε καλό μομέντουμ. Του αφήσαμε κάποια σουτ. Κλείσαμε το ένας εναντίον ενός του Λάνγκφορντ. Αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη και η πλάστιγγα έγειρε σε εμάς. Είναι συνδυασμός μπάσκετ και συγκέντρωσης. Το βασικό στοιχείο του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα με αλλαγές, την οποία τιμωρήσαμε με μεγάλα σουτ. Πήραμε μια σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο από την ομάδα. Εγώ σκέφτομαι τις υποχρεώσεις της Φενέρ. Νιώθω πάρα πολύ καλά εδώ και σκέφτομαι το πώς θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης