Πρόστιμο 50.000 δολαρίων και αποκλεισμός από κάθε δραστηριότητα για μία εβδομάδα, επιβλήθηκε από το ΝΒΑ στον Μάιερς Λέοναρντ των Μαϊάμι Χιτ, μετά από αντισημιτικό σχόλιο του, ενώ έπαιζε «live» ένα βιντεοπαιχνίδι.

«Το σχόλιο του Λέοναρτ ήταν απαράδεκτο και οδυνηρό και ένας τέτοιος επιθετικός όρος δεν έχει θέση στο NBA ή στην κοινωνία μας», ανέφερε σε δήλωση του ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, προσθέτοντας: «Εχθές, μίλησε με εκπροσώπους του Συνδέσμου για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο των λέξεων του και δεχόμαστε ότι δηλώνει μετάνοια. Έχουμε ανακοινώσει επίσης στον Λέοναρντ ότι υποτιμητικά σχόλια όπως αυτό δεν θα γίνουν ανεκτά και ότι θα πρέπει να διατηρήσει τις βασικές αξίες του πρωταθλήματός μας: ισότητα, ανοχή, ένταξη και σεβασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Λέοναρντ ζήτησε συγγνώμη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, γράφοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την χρήση της αντισημιτικής προσβολής κατά τη διάρκεια ενός live stream, χθες. Ενόσω δεν γνώριζα εκείνη την στιγμή τι σήμαινε αυτή η λέξη, η άγνοιά μου για την ιστορία της και το πόσο προσβλητική είναι για την εβραϊκή κοινότητα δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαι πρόθυμος να βρω ανθρώπους που θα με διδάξουν γι αυτού του είδους το μίσος και το πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης