Ο Σταν Βαν Γκάντι συναντήθηκε με ιθύνοντες των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης την Τρίτη, και είναι ένας από τους τέσσερις υποψηφίους για να αναλάβει τη θέση του προπονητή, όπως ανέφεραν πηγές στο ESPN.

Η φήμη του Βαν Γκάντι ως δασκάλου του παιχνιδιού σε περισσότερες από 11 σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ, Ορλάντο Μάτζικ και Ντιτρόιτ Πίστονς τον έχει καταστήσει υποψήφιο να αναλάβει το νεανικό ρόστερ των Πέλικανς. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης -που τερμάτισε την περασμένη σεζόν με ρεκόρ 30-42 (13οι στη Δύση)- έχει έναν νέο πυρήνα που περιλαμβάνει τους Ζάιον Ουίλιαμσον και Μπράντον Ίνγκραμ, καθώς και τους βετεράνους, Τζρου Χόλιντεϊ και Τζέι Τζέι Ρέντικ. Οι Πέλικανς αναμένεται να είναι μια ομάδα ικανή να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατάταξη τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 61χρονος Βαν Γκάντι έχει ρεκόρ 523-384 (57,7%) στην κανονική σεζόν και 48-43 (52,7%) στα playoffs στο ΝΒΑ, ενώ τη σεζόν 2008/09 οδήγησε το Ορλάντο στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στις τέσσερις σεζόν που βρέθηκε στο Ντιτρόιτ (2014/18) με «διπλό» τίτλο ως πρόεδρος και προπονητής, οι Πίστονς κατάφεραν να προκριθούν στα playoffs μία φορά, το 2016.

Ένας άλλος από τους φιναλίστ για τη θέση του προπονητή των Πέλικανς -ο βοηθός των Κλίπερς, Τάι Λου- έχει προγραμματίσει επίσης μια συνάντηση για αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν πηγές στο ESPN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα όμως με το ESPN, η υποψηφιότητα του Λου συγκέντρωσε σημαντική δυναμική με τους Χιούστον Ρόκετς, που προσπαθούν να βρουν τον αντικαταστάτη του Μάικ Νταντόνι.

Ο Λου κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016 ως προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Απολύθηκε από το Κλίβελαντ μετά από ένα ξεκίνημα 0-6 στην αρχή της σεζόν 2018/19.

Ο Λου έχει συνολικό ρεκόρ 128-83 στην κανονική περίοδο και 41-20 στα πλέι οφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης