Οι ομάδες του NBA ζητούν υψηλότερο luxury tax line για την επόμενη σεζόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 11:31
Οι ομάδες του NBA ζητούν υψηλότερο luxury tax line για την επόμενη σεζόν

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο NBA, το ανώτατο όριο μισθών (salary cap) ήταν 109,1 εκατομμύρια δολάρια και η γραμμή φόρου πολυτελείας (luxury tax line) ήταν 132,6 εκατομμύρια δολάρια. Την επόμενη σεζόν, αναμενόταν να φτάσει τα ανώτατα όρια των 115 εκατομμυρίων δολαρίων και μια γραμμή φόρου πολυτελείας ύψους 139 εκατ. δολαρίων (μετά την επίπτωση των ζητημάτων του NBA με την Κίνα).

Τότε... χτύπησε ο κορωνοϊός. Το NBA και η ένωση παικτών εξακολουθούν να διαπραγματεύονται το ανώτατο όριο και τον φόρο του επόμενου έτους, αλλά το salary cap δεν αναμένεται να μειωθεί κάτω από 109 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι ομάδες είχαν οργανώσει τους προϋπολογισμούς τους με το luxury tax line στα 139 εκατ. $ και τώρα ασκούν πιέσεις στη λίγκα να διατηρήσει τη γραμμή φόρου ψηλά, εν μέρει για να μπορούν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι, όπως αναφέρει το ESPN.

Οι ομάδες που έχουν χώρο στο salary cap είναι σε μεγάλο βαθμό ομάδες εκτός πλέι οφ -Ατλάντα, Σαρλότ, Νέα Υόρκη, Ντιτρόιτ- που δεν θα επέλεγαν ορισμένοι ελεύθεροι παίκτες (free agents).

Η διατήρηση της φορολογικής γραμμής πιο κοντά στα 139 εκατ. δολάρια θα βοηθήσει τις ομάδες που είχαν προϋπολογισμό μερικά εκατομμύρια κάτω από αυτόν τον αριθμό, και ίσως βρεθούν απροσδόκητα πάνω από το φορολογικό όριο στη φετινή χρονιά.

Ακόμη δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για το πότε θα βγουν οι τελικοί αριθμοί του salary cap και του luxury tax line, αλλά οι ομάδες πρέπει να γνωρίζουν τους αριθμούς (ή περίπου τι θα είναι) πριν από το Draft του 2020 στις 18 Νοεμβρίου. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να εκτελεστούν ανταλλαγές τη νύχτα του draft χωρίς να είναι γνωστό το salary cap των ομάδων αλλά και το όριο του φόρου πολυτελείας.  

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 11:44