Περίπου 100 μέλη του προσωπικού του NBA, με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, αποχωρούν από την εργασία τους την Παρασκευή (28/08) για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες κοινωνικής δικαιοσύνης των παικτών του NBA και του WNBA, όπως μετέδωσε το ESPN.

Οι κινήσεις τους ακολουθούν εκείνη των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι αρνήθηκαν ν΄ αγωνιστούν στο Game 5 του πρώτου γύρου των play off με τους Ορλάντο Μάτζικ, το βράδυ της Τετάρτης (26/08), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κενόσα του Γουϊσκόνσιν. Ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε επτά φορές στη μέση από έναν ένστολο αστυνομικό στην πόλη, που απέχει περίπου 40 μίλια από το Μιλγουόκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι το ΝΒΑ, η ηγεσία του και το διοικητικό συμβούλιο των Κυβερνητών έχουν σαφώς τη δύναμη να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν άμεσα και να καταπολεμήσουν την αστυνομική βία και τον συστημικό ρατσισμό σε αυτήν τη χώρα», αναφέρεται στην επιστολή που έγραψε το προσωπικό προς τον ισχυρό άνδρα της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ και τον αναπληρωτή επίτροπο, Μαρκ Τέιτουμ.

«Αναγνωρίζουμε και πιστώνουμε όλη τη δουλειά που έχει ήδη κάνει το NBA» αναφέρεται ακόμη και συνεχίζει: «Έχουμε τη δύναμη να προκαλέσουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Το NBA δεν έχει λάβει αρκετά προληπτικά μέτρα και, μάλιστα, έχει βασιστεί πάρα πολύ στους παίκτες μας».

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να περάσουν ένα μέρος της ημέρας σε μια εικονική συνάντηση, καταλήγοντας σε ιδέες για ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει το πρωτάθλημα και να τις παρουσιάσει στο NBA την επόμενη εβδομάδα, προσθέτει το ESPN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης