Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα ακόμη ματς, οι Μπακς ηττήθηκαν με 116-108 από τους Μπόστον Σέλτικς των τρομερών Χόρφορντ-Τέιτουμ μέσα στο «Fiserv Forum» για το Game 4 και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε «ματς μπολ» πρόκρισης στους τελικούς της Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η σειρά, μετά το break των Σέλτικς, οδηγείται στο 2-2 και στη Βοστώνη, εκεί όπου η παρέα του Greek Freak έχει δυσκολότερο έργο μέσα στο TD Garden.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, που αγωνίστηκε 41 λεπτά, για μία ακόμη φορά «κουβάλησε» στις πλάτες του τα «ελάφια», τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, μετρώντας 34 πόντους, με 14/28 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 6/11 βολές, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 λάθη.

Ωστόσο, οι Σέλτικς κατάφεραν να επανακτήσουν το πλεονέκτημα που είχαν χάσει στο Game 1, κάτι που το οφείλουν κυρίως στους «ιπτάμενους» Αλ Χόρφορντ και Τζέισον Τέιτουμ.

Ο Χόρφορντ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των φιλοξενουμένων και έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πέτυχε 30 πόντους, με 6/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, δίνοντας το έναυσμα στους «Κέλτες» για την επανάκαμψη εν όψει Βοστώνης. «Ζαλάδα» στους Μπακς προκάλεσε και ο Τέιτουμ, ο οποίος σημείωσε και εκείνος 30 πόντους, με 11/24 εντός παιδιάς, 13 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες.

Το παιχνίδι

Αν και οι Μπακς είχαν τρομερή ενέργεια με την έναρξη του παιχνιδιού, κλείνοντας μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο με 25-18 υπέρ τους, ωστόσο οι Σέλτικς στη δεύτερη περίοδο κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά με ένα επί μέρους 23-29.

Έτσι, τα «ελάφια» ένιωσαν την… ανάσα του αντιπάλου, καθώς η λήξη του ημιχρόνου προμήνυε ανατροπή, με την ομάδα του Ίμε Ουντόκα να πλησιάζει στον έναν πόντο (48-47).

Ο Γιάννης και η ομάδα του δεν πτοήθηκαν στην τρίτη περίοδο, έχοντας το πάνω χέρι. Μάλιστα, τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, για πρώτη φορά ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +11 υπέρ των Μιλγουόκι Μπακς (76-65).

Όσον αφορά τον Αντετοκούνμπο, μπορεί να ήταν άστοχος έξω από τη γραμμή των 7,25 μέτρων, αλλά μέσα στη ρακέτα έμοιαζε να μην είχε αντίπαλο.

 

Παρ’ όλα αυτά, κάπου εδώ επήλθε το μπλακ άουτ. Το μομέντουμ του αγώνα ήταν υπέρ των «ελαφιών», ωστόσο οι Σέλτικς γύρισαν «τούμπα» την αναμέτρηση. Με ένα επιμέρους 16-5 επέστρεψαν από το -11, φέρνοντας στα ίσα το ματς και στο 81-81, τρία λεπτά μετά την έναρξη της 4ης και τελευταίας περιόδου.

Τότε ήταν που πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος ο Τέιτουμ, οδηγώντας την ομάδα του ακόμη και στο +10 (106-96) τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται και πάλι στη Βοστώνη, με τους Σέλτικς να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας τους, προκειμένου να κάνουν το 3-2 στη σειρά, ενώ οι Μπακς καλούνται να κάνουν ακόμη ένα break.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης