Ο Γιάννης Μπουρούσης ταξίδεψε από την Κίνα, όπου αγωνίζεται, μέχρι την Κρήτη, για να φορέσει τα γαλανόλευκα απέναντι στη Γεωργία την Πέμπτη (21/2), στον προτελευταίο αγώνα της εθνικής ανδρών στον 2ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ο 35χρονος διεθνής σέντερ ήταν ο «πύργος» της «επίσημης αγαπημένης» στα προκριματικά, με την εθνική να γίνεται η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία της στην τελική φάση, στην Κίνα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο Μπουρούσης παρέστη στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων (U19) το μεσημέρι της Τετάρτης (20/2) και εξέφρασε για πολλοστή φορά την αγάπη και την αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα.

Αρχικά, μιλώντας για το φίλαθλο κοινό της Κρήτης, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε στο κλειστό του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια» τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Η εμπειρία ήταν φανταστική στους αγώνες που δώσαμε εδώ στην Κρήτη. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, ο αρχηγός της εθνικής ανδρών κατέθεσε: «Το να παίζεις στην Εθνική είναι όνειρο για κάθε αθλητή. Από μικρός θυσιάστηκα μέσα στο γήπεδο, με στόχο να παίξω πρώτα στην Εθνική και μετά στους συλλόγους. Το Ευρωμπάσκετ 2005 και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βελιγράδι ήταν για μένα η έναρξη της καριέρας μου ως επαγγελματίας. Όταν φοράς το εθνόσημο, εκπροσωπείς τη χώρα σου και αποτελεί μεγάλη τιμή. Μου έχει δώσει πολλά περισσότερα η εθνική απ’ όσα θα μπορούσα να φανταστώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης