Μπορεί η EuroLeague Basketball και η FIBA να μην έχουν από παλιά καλές σχέσεις, ωστόσο ο Τζόρντι Μπερτομέου εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της EuroLeague Basketball, απλά το πρότζεκτ με τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων της FIBA είναι «ασύμβατο με το καλεντάρι μας».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο, ο Μπερτομέου δήλωσε αρχικά για την κόντρα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ: «Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κόντρα με την FIBA. Απλώς ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ με τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων, το οποίο είναι ασύμβατο με το καλεντάρι μας, όπως και με το καλεντάρι του ΝΒΑ. Χρησιμοποιούμε αυτό το σύστημα διεξαγωγής στην EuroLeague εδώ και χρόνια. Δυστυχώς ένας χρόνος έχει μόνο 52 εβδομάδες και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εθνικές λίγκες, την EuroLeague και την ξεκούραση των αθλητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο «ισχυρός άνδρας» της EuroLeague Basketball «πέταξε το μπαλάκι» στη FIBA όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς τόνισε ότι εξαρτάται από την παγκόσμια ομοσπονδία το να βρεθεί «μία φόρμουλα που θα ταιριάξουν όλα»: «Ελπίζω στο μέλλον να βρούμε μία φόρμουλα που θα ταιριάξουν όλα. Αλλά αυτό βρίσκεται στα χέρια της FIBA. Αν πιστεύουν ότι το ισχύον σύστημα είναι ευεργετικό για τις εθνικές ομάδες, τότε θα μείνουν σε αυτό. Εγώ από την πλευρά μου πιστεύω το εξής: Πάντα θα θέλω τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ σε οποιοδήποτε παιχνίδι και διοργάνωση. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα σύστημα, όπου αυτό δεν ισχύει. Αλλά, αν όλα πάνε καλά και η FIBA είναι χαρούμενη, τότε όλα καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης