Με ακόμη μια ήττα, την τρίτη σε ισάριθμα ματς, ολοκλήρωσε η εθνική μπάσκετ των Γυναικών τη σειρά φιλικών αγώνων που έδωσε με την Κίνα στο Πεκίνο.

Αυτή τη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 86-67, αν και στο πρώτο ημίχρονο είχε καταφέρει να ακολουθεί τη γηπεδούχο ομάδα στον πόντο (36-35).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για μας. Μέσα από τα φιλικά που δώσαμε βγάλαμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και το τι δεν πρέπει να κάνουμε στο δικό μας μεγάλο ραντεβού, που είναι το Ευρωμπάσκετ 2015.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που προετοιμαζόμασταν για επίσημους αγώνες, φέτος θέλαμε να δούμε τις αδυναμίες μας, να κάνουμε λάθη, για να δούμε πώς μπορούμε να τα καλύπτουμε στο παρκέ, να βρίσκουμε λύσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούμε ομάδες που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά αυτοί οι αγώνες έτσι κι αλλιώς δεν έγιναν και με αυτόν τον σκοπό.

Κάποιες φορές καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, παλέψαμε, είδαμε πράγματα που θέλαμε και συνεχίζουμε. Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο των φιλικών αγώνων, μιλήσαμε με τα κορίτσια, τους είπαμε κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνουν όλη τη χρονιά, στον σύλλογό της η καθεμία, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες και όπως πρέπει για το Ευρωμπάσκετ του 2015».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 36-35, 62-52, 86-67

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταμολάμπρου 6, Μουλή 2, Δημητράκου 20, Χατζηγιακουμή 3, Τάρλα, Σπαθάρου 3, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 2, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου, Σπανού 19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης