Στα Ιωάννινα βρίσκεται από την Πέμπτη (16/8) η αποστολή της Εθνικής γυναικών, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-30 Σεπτεμβρίου στην Τενερίφη. Η ομάδα που πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ 2017 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέλαβε την 4η θέση θα τα δώσει όλα στην προετοιμασία και στη σειρά φιλικών που θα ακολουθήσουν για να είναι πανέτοιμη για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία. Με πρώτη βέβαια την αρχηγό Εβίνα Μάλτση, η οποία τον Δεκέμβριο συμπληρώνει τα 40 χρόνια (!) στην τελευταία -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εμφάνισή της με το εθνόσημο στο στήθος.

Με δύο απουσίες ταξίδεψε η αποστολή της εθνικής γυναικών στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, οι Άννα Σπυριδοπούλου και Αγγελική Νικολοπούλου έμειναν στην Αθήνα όπου συνεχίζουν πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας είναι το καλύτερο δυνατό. Ξεκινάμε στα Ιωάννινα το βασικό στάδιο και στη συνέχεια θα δώσουμε έξι φιλικά με ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Άννα Σπυριδοπούλου και η Αγγελική Νικολοπούλου έμειναν στην Αθήνα συνεχίζοντας πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης και ελπίζουμε σύντομα να είναι μαζί μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ελληνίδες διεθνείς που λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία της εθνικής γυναικών είναι οι εξής: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Έλενα Τσινέκε, Μαριέλα Φασούλα, Κατερίνα Σπαθάρου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάννα Χριστινάκη, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου και Σύνθια Εζέτζα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης