Θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ του 29ου τουρνουά «Ακρόπολις», που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, παίρνει σήμερα  Εθνική μπάσκετ των ανδρών, δύο εβδομάδες περίπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9).

Αφού πρώτα οι Έλληνες φίλαθλοι στο Ηράκλειο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται στις αναμετρήσεις με την Ουγγαρία (83-59) και το Ιράν (88-58) για το Τουρνουά «Aegean», ο «Greek Freak» και η… παρέα του περιμένουν στο Μαρούσι το κοινό της Αθήνας για τρεις αγώνες με σαφώς ισχυρότερους αντιπάλους, εν συγκρίσει με αυτους στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή, όπως προαναφέραμε, γίνεται σήμερα στις 20.30 (ΕΡΤ Sports) με το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στην Ιταλία, ενώ θα ακολουθήσουν τα ματς με την Τουρκία και τη Σερβία, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα.

O ομοσπονδιακός τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης», Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει 14 παίκτες στη διάθεσή του, καθώς «κόπηκαν» από την προετοιμασία οι Σαλούστρος, Μάντζαρης και Κ. Αντετοκούνμπο.

Η εθνική ανδρών διεκδικεί το 18ο τρόπαιο σε 29 Τουρνουά «Ακρόπολις» στην ιστορία. Κυρίως, όμως, στόχος του προπονητικού τιμ είναι το «δέσιμο» των διεθνών με στόχο να διεκδικήσει η εθνική την επιστροφή της στο βάθρο σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2009, όταν με τεχνικό τον Γιόνας Καζλάουσκας η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική θα δώσει φιλικούς αγώνες στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 24 Αυγούστου, αντίπαλος της εθνικής θα είναι η Ιορδανία, στις 26 Αυγούστου η -«οικοδέσποινα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου- Κίνα, ενώ «πρόβα τζενεράλε» για την εθνική πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Μαυροβούνιο (1/9) θα αποτελέσει ο φιλικός αγώνας με αντίπαλο είτε την Τουρκία είτε τη Σενεγάλη, στις 27 Αυγούστου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18.30 (EΡΤ Sports) θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ η Σερβία και η Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης