Σε αναζήτηση Ομοσπονδιακού προπονητή για την εθνική ανδρών βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Ο Κώστας Μίσσας ολοκλήρωσε την αποστολή του οδηγώντας τη «γαλανόλευκη» στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίσσας ήταν τεχνικός διευθυντής στο Ευρωμπάσκετ του 2015, δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που διατέλεσε Ομοσπονδιακός της εθνικής ανδρών.

Με θητεία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες στους άνδρες και στις γυναίκες, καθώς και στην εθνική γυναικών, ο Κώστας Μίσσας υποχρεώθηκε ουσιαστικά να απαντήσει θετικά, όταν ο ένας προπονητής μετά τον άλλον (Πρίφτης, Ιτούδης, Μπαρτζώκας) αρνήθηκαν ευγενικά να αναλάβουν.

Το σίριαλ της ανακοίνωσης του νέου Ομοσπονδιακού είχε εξάλλου τραβήξει πολύ και έγινε γνωστό λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως διάδοχος του Κώστα Μίσσα ακούγεται ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου. Καθώς τον Νοέμβριο η εθνική ανδρών συμμετέχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, η ΕΟΚ θα πρέπει να επιλέξει άμεσα τον διάδοχο του Μίσσα.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η FIBA έχει δώσει προθεσμία προς τις εθνικές ομοσπονδίες για αποστολή της λίστας με τα μέλη του τιμ εντός των επόμενων ημερών.

Άγνωστο παραμένει και ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν με το εθνόσημο, καθώς κάποια παιχνίδια των προκριματικών συμπίπτουν με αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Εξι παίκτες από τους 12 της εθνικής του Ευρωμπάσκετ ανήκουν στον Ολυμπιακό και 3 στον Παναθηναϊκό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης