Μείωση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για τη μη αδειοδότηση ομάδων της Basket League, προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΕΣΑΚΕ για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «εξοντωτικές» τις υφιστάμενες ποινές αφαίρεσης 5-10 βαθμών για μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ και τόνισε ότι, με νομοθετική ρύθμιση, η τιμωρία θα κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 βαθμών. Επιπλέον, η ποινή για εκπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών (όπως συνέβη φέτος με τον Κολοσσό Ρόδου), θα προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο Άρης και ο Απόλλων Πάτρας θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με αφαίρεση 3 έως 5 βαθμών, ενώ ο Κολοσσός αναμένεται να έχει -1, αφού έχει καταθέσει πλήρη φάκελο, αλλά εκπρόθεσμα.

Ο χαιρετισμός του Λευτέρη Αυγενάκη στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους των κορυφαίων ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ, που έχουν έναν κοινό σκοπό: την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Το επαγγελματικό μπάσκετ κλείνει 30 χρόνια. Έχουμε ζήσει πολλές συγκινήσεις, με αθλητές που το δόξασαν διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από τους παίκτες του. Η ελληνική καλαθοσφαίριση διανύει μία νέα εποχή. Διοικείται από νέα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά. Αφήνει πίσω την διοικητική ανωμαλία των τελευταίων μηνών και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις θα πετύχουμε αποτελέσματα. Θα επαναλάβω κάτι: συνεργαζόμαστε, αλλάζουμε γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά τρίποντα. Η Πολιτεία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει και το έχει κάνει.

Πράγματι, δεν είναι ίδιος ο τρόπος βαθμολόγησης των ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Τις επόμενες ημέρες η ποινή που θα εφαρμόζεται στις ΚΑΕ θα είναι αναλογική, ώστε η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού να τιμωρείται με την αφαίρεση 3-5 βαθμών. Οι ΚΑΕ που θα συμμετάσχουν στην Α1 για την σεζόν 2021/22, στην περίπτωση που ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό λόγω καθυστέρησης, θα τιμωρούνται με έναν βαθμό τιμωρία.

Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που του αξίζει. Εύχομαι συναρπαστικό πρωτάθλημα με υγεία για όλους και όσο το δυνατόν γεμάτες κερκίδες. Χάθηκε χρόνος λόγω της πανδημίας και του προηγούμενο καθεστώς. Φτάσαμε στην ώρα μηδέν. Το μπάσκετ μας χρειάζεται όλους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης