Μία παράλειψη από τη νομική υπηρεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία εντόπισε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, επέφερε αλλαγή στα δεδομένα ως προς την αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός για παράνομο ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής.

Ο ΕΣΑΚΕ, αν και θα ζητούσε απο το ΑΣΕΑΔ την Πέμπτη (16/5) να βγάλει απόφαση την ίδια ημέρα, ώστε να επισπευστεί είτε η έναρξη των πλέι οφ, είτε η επανάληψη των αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (15/5) επικύρωσε τη βαθμολογία και τα πλέι οφ αρχίζουν το Σάββατο (18/5). Το αναλυτικό πρόγραμμα των πλέι οφ αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (16/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας το «παρών» έδωσαν 13 ομάδες, καθώς οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, αποχώρησαν δηλώνοντας στους εκπροσώπους του Τύπου: «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα πλέι οφ μόνοι τους.

Δεν φτάσαμε ακόμα στο τι θα γίνει. Υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, όπως των κ. Αγγελόπουλου και Γουλιέλμου. Οι υπόλοιποι μέσα και η πλευρά του Παναθηναϊκού τους αγνοούν. Σας είπα τι πάει να γίνει σήμερα. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι».

Αυτή τη νέα τροπή επέφερε η υπόδειξη από πλευράς Παναθηναϊκού πως η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν συμπεριέλαβε στην αίτησή της την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, αλλά στο κείμενο της προσφυγής της έκανε λόγο μόνο για ακύρωση της αγωνιστικής, λόγω μη νόμιμης διαδιασίας ορισμού των διαιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη νομική παράλειψη έθεσε ως θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Πειραιά να επιμένει πως δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας χωρίς να έχει λάβει απόφαση το ΑΣΕΑΔ και πως δεν αλλάζει κάτι με το γεγονός πως δεν ζήτησαν επανάληψη της 26ης αγωνιστικής. Εν συνεχεία, τόσο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, όσο και οι Γιώργος Σκινδύλιας, Χρήστος Σταυρόπουλος αποχώρησαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι.

Επιπλέον, σε συμφωνία για τη διεκδίκηση τηλεοπτικού συμβολαίου βάσει κεντρικής διαχείρισης ήρθαν οι ομάδες, πλην Ολυμπιακού, στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Οι υπόλοιπες 13 ΚΑΕ συμφώνησαν ομόφωνα για τη διεκδίκηση κοινού τηλεοπτικού συμβολαίου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα εξουσιοδοτηθεί η ομάδα εργασίας για το τελικό πλάνο, όσον αφορά την σεζόν 2019-2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης