O Χόρχε Γκαρμπαχόσα επανεκλέχθηκε πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ (FEB). Καθώς ήταν ο μόνος υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της FEB ήταν δεδομένη η επανεκλογή του, η οποία απλώς επισημοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης. Η νέα θητεία του Χόρχε Γκαρμπαχόσα στην προεδρία της FEB θα είναι τετραετούς διάρκειας.

Ο 42χρονος παλαίμαχος Ισπανός διεθνής είχε υποβάλει την παραίτησή του, όπως προβλέπεται, για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και στις 7/9 η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας έληξε, χωρίς να υπάρξει… ανταγωνιστής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα δήλωσε μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της FEB: «Η υποστήριξη που έλαβα σήμερα το πρωί με συγκινεί. Και το θεωρώ ως υποστήριξη για τα τέσσερα χρόνια εργασίας. Έχουμε επιτυχίες, αλλά και λάθη. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι η Ομοσπονδία είναι καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό σημαίνει ότι και το μπάσκετ είναι καλύτερο. Τα τρόπαια του 2019 που τοποθετήσαμε στην είσοδο, δεν τα βάλαμε εκεί για να καυχηθούμε, αλλά για να σας ευχαριστήσουμε για τη δουλειά που επιτελέστηκε. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το μπάσκετ να χάσει τη θέση του. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε του αθλήματος στην Ισπανία, αλλά και του διεθνούς μπάσκετ μετά την πανδημία. Είχαμε συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα πηγαίνουμε καλά. Όποτε λαμβάνονται αποφάσεις, είναι πιθανό κάποιος να αισθάνεται ριγμένος, αλλά έχουμε λάβει όλες τις αποφάσεις μιλώντας πάντα με όλα τα μέρη».

Επί των ημερών του, η εθνικής Ισπανίας των ανδρών αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το 2019, για δεύτερη φορά στην Ιστορία της, με αντίπαλο στον τελικό την Αργεντινή. Το 2006, οι Ίβηρες είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά, με αντίπαλο την εθνική Ελλάδας στον τελικό της Σαϊτάμα και τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα έναν εκ των πρωταγωνιστών της «Φούρια Ρόχα».

H εθνική γυναικών της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019 και «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκαρμπαχόσα είχε εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος της FEB στις 9 Ιουλίου 2016, στον δεύτερο γύρο, με 61 ψήφους έναντι 54 του Αρτούρο Αγουάδο. Είχε διαδεχθεί τον Χοσέ Λουίς Σάεθ και έγινε ο ενδέκατος πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ισπανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης