ΕΣΑΚΕ: Αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα ο Ιωνικός, αλλά... μένει στην Α1

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, 18:07
ΕΣΑΚΕ: Αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα ο Ιωνικός, αλλά... μένει στην Α1

Την αποβολή του Ιωνικού Νικαίας από το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, στη σημερινή (9/7) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του.

Με την απόφαση αυτή ο Σύνδεσμος έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είχε αποφανθεί υπέρ της μερικής κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της «κυανόλευκης» ΚΑΕ, καθώς έκρινε ότι ήταν ελλιπής ο φάκελος του συλλόγου που κατατέθηκε πέρυσι.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει το τέλος της παρουσίας του Ιωνικού Νικαίας στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Και αυτό γιατί νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι οι διοικούντες την ομάδα έφτασαν σε συμφωνία για να αποκτήσουν το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων, που δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό ο Ιωνικός θα απαλλαγεί από τα χρέη του και θα μετάσχει πλέον στη νέα σεζόν της Α1 μπάσκετ των ανδρών με την ονομασία «Ιωνικός 1965».

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε τη σύσταση υγειονομικής επιτροπής που θα καταρτίσει το πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο Σταύρος Δουβής.

Οι αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ έχουν ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ λαμβάνοντας υπ` όψιν την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που του διαβιβάσθηκε σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 9 του ν. 2725/1999 την 25-6-2020, εξέδωσε στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του, διαπιστωτική πράξη για την αποβολή της ΚΑΕ με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΕ» από το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Αγωνιστικής Περιόδου 2019-2020 λόγω της μη τήρησης των διατάξεων των παρ. 1 έως 8 του ανωτέρω άρθρου σχετικά με την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου.

Στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, επίσης, εγκρίθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταρτιστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19 για το Πρωτάθλημα της EKO Basket League της σεζόν 2020-21. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Σταύρος Δουβής και μέλη της οι ιατροί κ.κ. Οδυσσέας Παξινός, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και τα στελέχη του Συνδέσμου κ.κ. Γιώργος Κονδύλης, Σουζάνα Δόγα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, 18:11