Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA Europe) παραχώρησε ο σέντερ του Ουέικ Φόρεστ στο NCAA, Ντίνος Μήτογλου.

Ο 18χρονος σέντερ έχει μέσο όρο 7,6 πόντους και 4,7 ριμπάουντ στην πρώτη σεζόν του στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και, όπως δήλωσε, θέλει να συνεχίσει να βελτιώνεται, με στόχο να γίνει μελλοντικά μέλος της εθνικής ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη μετακίνησή του στις ΗΠΑ και την πόλη Ουίνστον Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας, ο Μήτογλου εξήγησε: «Πριν πάω στον Άρη, είχα έναν Αμερικανό προπονητή, με τον οποίο κάναμε παρέα και είχαμε πολλές συζητήσεις για το μέλλον μου. Ήταν θετικός στο όνειρό μου να παίξω κολεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ. Ήθελα να πάω εκεί, γιατί εκεί παίζεται ένα άλλο στιλ μπάσκετ και ήθελα να δω μια διαφορετική πόλη και να ανακαλύψω νέα πράγματα στη ζωή μου».

Ερωτηθείς για το τί θεωρεί πως πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του, είπε: «Θα πρέπει να δουλέψω στο παιχνίδι μου κοντά στο καλάθι, να παίζω περισσότερο μέσα στη ρακέτα και να γίνω πιο άνετος στο ποστάρισμα και στις επαφές», ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στον προπονητή του στο Ουέικ Φόρεστ, Ντάνι Μάνινγκ, ο οποίος ήταν το 1988 νούμερο 1 επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς:

«Έχω ήδη μάθει πολλά από τον κόουτς. Στην προπόνηση προσπαθεί να μου δείξει κινήσεις και προσπαθεί να με κάνει καλύτερο. Χαίρομαι που ο προπονητής μου με χρησιμοποιεί και προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητεί. Έχουμε ένα εξαιρετικό τεχνικό τιμ κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που ήθελα να έρθω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στο όνειρό του να αγωνιστεί μία ημέρα στην εθνική ανδρών, τονίζοντας: «Η συμμετοχή στην εθνική με κάνει καλύτερο παίκτη, γιατί αποκτώ εμπειρίες παίζοντας απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες. Στόχος είναι κάποια μέρα να παίξω στην εθνική ανδρών, όπως και όλων των παικτών στην ηλικία μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης