Η Εθνική ομάδα κοντράρεται με το Πουέρτο Ρίκο (21:00, ΑΝΤ1, OTEsport3) στο τρίτο της παιχνίδι για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και στοχεύει στη νίκη για να συνεχίσει με το απόλυτο στον Β’ Όμιλο.

Μετά την άνετη επικράτηση επί της Σενεγάλης και τη νίκη επί των Φιλιππίνων, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη αντιμετωπίζει μία ομάδα πιο ποιοτική από τις δύο πρώτες αντιπάλους, πριν ακολουθήσουν οι πιο δύσκολες μάχες απέναντι σε Κροατία και Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νίκη στο αποψινό παιχνίδι η «επίσημη αγαπημένη» εξασφαλίζει την πρόκριση στη φάση των «16», αλλά το ζητούμενο είναι ένα πλασάρισμα όσο ψηλότερα γίνεται, καθώς στην επόμενη φάση θα διασταυρωθεί με μία εκ των Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία και Σερβία, που λογικά θα προκριθούν χωρίς πρόβλημα από τον Α’ Όμιλο.

Το Πουέρτο Ρίκο για το αποψινό παιχνίδι αναμένεται να έχει απουσίες, καθώς οι Αρόγιο και Βασάγιο τραυματίστηκαν στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη. Ο πρώτος ενδέχεται να προλάβει το παιχνίδι, αν και αρχικά κάτι τέτοιο φάνταζε δύσκολο, ενώ ο δεύτερος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι νοκ-άουτ.

Σε ότι αφορά την προϊστορία των αναμετρήσεων η Ελλάδα μετρά οκτώ νίκες επί του Πουέρτο Ρίκο, με τους αντιπάλους μας να έχουν μία. Η μοναδική μας ήττα ήρθε στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο το 1994, με σκορ 72-64. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας το 2002. Τότε, η Εθνική είχε επικρατήσει με 98-84 με 27 πόντους του Βασίλη Σπανούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
16:30 Ιράν-Σερβία
19:00 Γαλλία-Αίγυπτος
21:00 Βραζιλία-Ισπανία

Βαθμολογία

Ισπανία 2-0
Βραζιλία 2-0
Γαλλία 1-1
Σερβία 1-1
Αίγυπτος 0-2
Ιράν 0-2

Β’ Όμιλος

13:30 Κροατία-Σενεγάλη
18:30 Αργεντινή-Φιλιππίνες
21:00 Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα

Βαθμολογία

Ελλάδα 2-0
Κροατία 2-0
Αργεντινή 1-1
Σενεγάλη 1-1
Πουέρτο Ρίκο 0-2
Φιλιππίνες 0-2

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης