Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μίλησε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε, στη σερβική ιστοσελίδα «sportklub.rs». Μία ημέρα αφού ανακοινώθηκε επισήμως ως διάδοχος του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Κοκόσκοφ εξήγησε πως «όλα έγιναν πολύ γρήγορα», ενώ παραδέχτηκε πως συνομίλησε τόσο με τον «Ζοτς» όσο και με τον πρώην παίκτη της Φενέρ, Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς, πριν πει το «ναι» στη διοίκηση της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.

«Και οι δύο ήταν πολύ θετικοί γι’ αυτή την προοπτική στην καριέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κοκόσκοφ και υπενθύμισε πως «είχα την ευκαιρία να είμαι φιλοξενούμενος του Ομπράντοβιτς στην Κωνσταντινούπολη πριν από μερικά χρόνια. Είδα τα πράγματα από μέσα στη Φενέρμπαχτσε, τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Ζέλικο στην πόλη και πώς λειτουργούσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο νέος τεχνικός της Φενέρμπαχτσε Ιγκόρ Κοκόσκοφ δήλωσε:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η Φενέρμπαχτσε επικοινώνησε με τον ατζέντη μου πριν από μερικές ημέρες, μετά έγινε η πρώτη επαφή, μιλήσαμε, αναλύσαμε το πλάνο και φτάσαμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα. Μπορεί να φαίνεται σαν έκπληξη αυτό, αλλά στη σύγχρονη εποχή του αθλήματος έτσι λειτουργούν τα πράγματα, η αγορά είναι ελεύθερη και η μετακίνηση προπονητών και παικτών κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι μοναδική. Δεν είναι όπως πριν από είκοσι χρόνια, όταν πήγα στο ΝΒΑ. Στο ΝΒΑ παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις τάσεις στην Ευρώπη και τη Euroleague, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που αντλούμε. Άλλαξαν οι καιροί…

Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος οργανισμός. Ξέρουμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες, είναι μία από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στην Euroleague, υπάρχουν πολύ υψηλοί στόχοι. Έχω σπουδαία σχέση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Είχα την ευκαιρία να είμαι φιλοξενούμενός του στην Κωνσταντινούπολη πριν από μερικά χρόνια. Είδα τα πράγματα από μέσα στη Φενέρμπαχτσε, τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ο Ζέλικο στην πόλη και πώς λειτουργούσε. Φυσικά, ξέρω αρκετά από τα στελέχη του συλλόγου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την επιρροή που άσκησαν ώστε να υπογράψει, οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, απάντησε: «Και οι δύο ήταν πολύ θετικοί γι’ αυτή την προοπτική στην καριέρα μου».

Όσο για το τι θα κάνει με την εθνικής Σερβίας, επισήμανε: «Η εθνική ομάδα είναι ένα κομμάτι, μια απόλαυση και ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό. Θα δώσω όλη μου την ενέργεια γι’ αυτό, θα δουλέψω με ενθουσιασμένο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης