Σίγουρος ότι η Εθνική Γυναικών θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα (21/11, 17:00), με το Ισραήλ, στην Κοζάνη, για την 6η και τελευταία ημέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς.

«Πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι της σειράς, το οποίο δίνουμε χωρίς μεγάλη προετοιμασία, καθώς η ομάδα έχει μαζευτεί εδώ και λίγες ημέρες, ενώ άμα χάσουμε θα είμαστε σίγουρα εκτός Eυρωμπάσκετ. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο και να περιμένουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δούμε αν περάσαμε ή όχι. Είμαι σίγουρος ότι τα κορίτσια θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και θα κάνουν το καθήκον τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε αρχικά ο Κεραμιδάς και συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ομάδα σίγουρα έχει επηρεαστεί από τον τρόπο που ήρθε η ήττα στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Κάναμε μεγάλη ανατροπή στο β’ ημίχρονο, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε αυτές τις ημέρες να αναπτερώσουμε το ηθικό και να βελτιώσουμε την ψυχολογία των παικτριών μας».

Ο Κώστας Κεραμιδάς μίλησε και για τον όμιλο της Εθνικής τον οποίο χαρακτήρισε τον πιο δύσκολο του Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε τύχει στον πιο δύσκολο όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Κάθε μια από τις τέσσερις ομάδες μπορεί να κερδίσει την άλλη σε οποιαδήποτε έδρα. Η Πορτογαλία, αν βγει τελικά τέταρτη, έκανε νίκη, πάλεψε όλα τα παιχνίδια αν εξαιρέσει κανείς τον αγώνα με εμάς στη Χαλκίδα. Από την άλλη όλες οι άλλες τέταρτες ομάδες των ομίλων ήταν εξαιρετικά αδύναμες και έχουν χάσει με μεγάλα σκορ. Αυτό δυσκολεύει πολύ την προσπάθειά μας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και δεν είμαστε ισάξιες με τις άλλες δεύτερες όσον αφορά στις διαφορές πόντων. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αυτό είναι σίγουρο. Φυσικά περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, όπως την προηγούμενη φορά και μας είχε βοηθήσει τα μέγιστα στη νίκη που είχαμε κάνει».

Καλτσίδου: Να βγάλουμε τη ψυχή μας για άλλη μια φορά

Λίγο πριν την τελευταία της αναμέτρηση με την Εθνική, η Στέλλα Καλτσίδου, είπε: «Θεωρώ ότι είμαστε και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο. Έχουμε κάνει τη τακτική μας, έχουμε ετοιμάσει τα πλάνα μας και πλέον μένει να μπούμε στο γήπεδο για να εφαρμόσουμε αυτά που μας έχουν ζητήσει οι προπονητές μας. Η άμυνα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα και από εκεί και ύστερα το πάθος, η θέληση, η μαχητικότητά μας το βγάλουμε τη ψυχή μας για άλλη μια φορά και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα όπως έχω ανακοινώσει. Θέλω να μην αφήσω τα συναισθήματά μου να με επηρεάσουν μέχρι το τζάμπολ. Από εκεί πέρα θέλω να ευχαριστηθώ το τελευταίο παιχνίδι, να τα δώσω όλα, να είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο που είναι η νίκη και από εκεί πέρα με το καλό να τελειώσει με το θετικό αποτέλεσμα για εμάς. Μετά μπορεί να υπάρξει συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση, αλλά προς το παρόν σκέφτομαι πως θα βοηθήσω την ομάδα μου. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι το οποίο ακόμα και αν κερδίσουμε δεν μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Νομίζω, όμως, ότι είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην εθνική ομάδα και απέναντι στον κόσμο που θα έρθει να μας υποστηρίξει , να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κερδίσουμε το ματς και από εκεί και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι μεταξύ της Πορτογαλίας και Μεγάλης Βρετανίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης