Η δημιουργία μιας ομάδας «πειθαρχημένης και με ταυτότητα» είναι το ζητούμενο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ανδρών, Φώτη Κατσικάρη, ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

«Να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται κλισέ, αφού όλοι οι προπονητές αυτό ζητάνε αλλά το σημαντικό είναι να το πετύχεις. Εγώ πιστεύω στο εμείς και όχι στο εγώ και επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την εθνική, γιατί μιλάμε για μία πολύ ξεχωριστή ομάδα, που αντιπροσωπεύει όλους μας. Έχουμε λοιπόν στην πλάτη μας μία μεγάλη ευθύνη να δώσουμε χαρά στον κόσμο και η μόνη περίπτωση για να πετύχουμε είναι να γίνουμε μία ομάδα πειθαρχημένη και με ταυτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το γονίδιο που έχει ο Έλληνας αυτό που φαίνεται σήμερα αδύνατο, στην καρδιά τη δική μας μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα», τόνισε ο Κατσικάρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». «Για το Παγκόσμιο δουλεύουμε μέρα-μέρα αλλά σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη. Αυτό ισχύει τόσο στην προετοιμασία όσο και όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Στη διάρκεια του τουρνουά είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας είτε μετά από μία ήττα είτε και από νίκη, γιατί και τότε χρειάζεται ειδική διαχείριση. Εάν μπορέσουμε όλοι να μπούμε στην ίδια σκέψη, στην ίδια γραμμή, τότε νομίζω ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πετύχουμε πράγματα, που δεν θεωρούμε αδιανόητα αλλά θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στην ανάγκη μιας καλής παρουσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη διοργάνωση της Ισπανίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ και αρκετά χρόνια έχει φανεί στην πράξη η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και του NBA στους Έλληνες παίκτες. Τώρα έχει έρθει η ώρα και οι Έλληνες προπονητές με τη δουλειά τους, τον επαγγελματισμό τους και τη νοοτροπία τους να κάνουν καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Γενικώς υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο ελληνικό μπάσκετ και για αυτό είναι σημαντικό να πάμε στο Μουντομπάσκετ όσο ψηλότερα γίνεται».

Εκτός προπονήσεων της εθνικής ομάδας θα μείνει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φόργουορντ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και με τη συνοδεία του μάνατζερ της ομάδας, Κώστα Κώτση και του γιατρού Χάρη Βουλγαρόπουλου, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στη Λαμία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση β` βαθμού στους κοιλιακούς αριστερά και θα ακολουθήσει θεραπεία. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ, η κατάστασή του παίκτη θα επανεκτιμηθεί σε μία εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης