Στην έλλειψη συγκέντρωσης και δύναμης από πλευράς Ελλήνων διεθνών απέδωσε την πρώτη ήττα της εθνικής στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 και πρώτη στην ιστορία από τη Λετονία ο Νίκος Γκίκας. Ο έμπειρος γκαρντ της εθνικής πρόσθεσε πως «πρέπει να μας γίνει μάθημα» και εν συνεχεία έδωσε το έναυσμα για νίκη επί της Βουλγαρίας αύριο (29/11, 19:00), πάλι στο Σεράγεβο και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ο Νίκος Γκίκας επισήμανε για την κακή εμφάνιση απέναντι στη Λετονία χθες (27/11), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου: «Υπήρξαν πολλές διεκδικούμενες κατοχές που πήγαν στα χέρια τους και τις διαδέχθηκαν καλάθια που δεν τα συνηθίζουν, αλλά αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί και συνήθως όποια ομάδα είναι πιο δυνατή έχει και την τύχη με το μέρος της. Αυτό έγινε στην περίπτωσή μας, το πάθαμε και πρέπει να μας γίνει μάθημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν σε μία ημέρα μπορούν να «καθαρίσουν το μυαλό τους» οι Έλληνες διεθνείς απάντησε: «Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά ξέρω ότι πρέπει. Υπάρχουν αρκετοί με εμπειρία από αυτή τη σειρά αγώνων, άλλοι χωρίς, αλλά όλοι μαζί το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι σημαίνει Εθνική Ομάδα και τι απαιτήσεις έχει. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσουμε τη σκέψη μας, να μπούμε να παλέψουμε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την πρόκριση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δείξουμε κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι».

Όταν του υπενθύμισαν τον στόχο της πρόκρισης, που θα επιτευχθεί είτε με νίκη επί της Βουλγαρίας είτε στη χειρότερη περίπτωση με νίκη στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου 2021, είπε: «Αυτός είναι ξεκάθαρος στόχος και κανείς δεν τον έκρυψε. Είμαστε μέλη μιας Εθνικής Ομάδας που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, που πρέπει να πάει στο Ευρωμπάσκετ και θέλουμε να κλείσουμε από τώρα αυτή την υπόθεση. Θέλουμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί απαιτείται και να πάρουμε τη νίκη».

Ενόψει του αγώνα με τη Βουλγαρία, ο Νίκος Γκίκας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι η εξέλιξη του αγώνα εξαρτάται από εμάς και το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε. Θέλει μυαλό και δυνατή άμυνα, αυτοί έχουν τον Μποστ που είναι ο καλύτερός τους παίκτης, αυτός που ξεχωρίζει και από ‘κει και πέρα όλοι πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο. Γνώρισαν μια πολύ βαριά ήττα από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και δεν ξέρω τι κίνητρο μπορεί να τους δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Πέρα απ’ όλα αυτά, ξαναλέω ότι το παιχνίδι εξαρτάται 100% από εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, ο Νίκος Γκίκας κατέθεσε την εμπειρία του από τη «φούσκα» του Σεράγεβου: «Εντάξει, είναι λίγο περίεργα. Εδώ ακόμα περισσότερο, γιατί είναι και το γήπεδο μέσα στο ξενοδοχείο και όλη η μετακίνησή μας είναι δωμάτιο, γήπεδο, εστιατόριο. Έτσι είναι όμως, μπασκετμπολίστες είμαστε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς, δεν είναι να παραπονιόμαστε. Η δουλειά μας είναι, πρέπει να ανταπεξέλθουμε και εξάλλου όλοι στις ίδιες συνθήκες βρισκόμαστε, άρα δεν μπορεί η δούκα να είναι δικαιολογία για κάτι».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης