O νέος Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIBA), μετά την τετραετή παρουσία του στον προεδρικό της θώκο (2014-19), Οράσιο Μουρατόρε, ανέλαβε την προεδρία του ΙΒF (International Basketball Foundation), με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και ταμία τον Γερμανό Μάνφρεντ Στρόχερ.

Η ανάληψη της προεδρίας του IBF από τον Αργεντινό παράγοντα, καθώς και η σύνθεση του Δ.Σ. ανακοινώθηκαν, στο περιθώριο του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA, που για πρώτη φορά διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Κίνας, στο Πεκίνο. Επίτιμος Πρόεδρος του IBF ανακηρύχτηκε ο Ισπανός Πέδρο Φεραντίθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Οράσιο Μουρατόρε δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα αναλάβω καθήκοντα, με αυτόν τον νέο ρόλο στο IBF. Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο και o IBF έχει μεγάλη επίδραση σε πολυάριθμες κοινότητες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος μου είναι, να συνεχιστεί η σπουδαία δουλειά που γίνεται και με τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, προωθώντας τις αξίες και την κληρονομιά του αθλήματος μας».

Το International Basketball Foundation αποτελεί το κοινωνικό και μορφωτικό τμήμα της FIBA με πρωταρχικό στόχο να διασφαλίζει το ρόλο του αθλητισμού και ειδικά του μπάσκετ στην κοινωνία, να διατηρεί και να προωθεί τις αξίες του μπάσκετ και της πολιτιστικής κληρονομιάς του. Το IBF ιδρύθηκε το 2008 και υπό την επίβλεψή του διεξάγονται 15 πρότζεκτ σε παγκόσμια κλίμακα, στα οποία περιλαμβάνονται το Mini Basketball και το 3×3 Basketball.

Το νέο Δ.Σ. του IBF με θητεία από το 2019 έως και το 2023 έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οράσιο Μουρατόρε (Αργεντινή) Πρόεδρος

Πέδρο Φεραντίθ (Ισπανία) Επίτιμος Πρόεδρος

Γιώργος Βασιλακόπουλος (Ελλάδα) Αντιπρόεδρος

Μάνφρεντ Στρόχερ (Γερμανία) Ταμίας, Αντιπρόεδρος

Χαμάνε Νιανγκ (Μάλι) Από θέσεως μέλος

Ανδρέας Ζαγκλής (Ελλάδα) Από θέσεως μέλος

Ινγκο Βάις (Γερμανία) Από θέσεως μέλος

Μπάρτον Σίπλεϊ (Νέα Ζηλανδία)

Εδουάρδο Μπάτσι (Αργεντινή)

Ζαν-Μισέλ Ραμαρόσον (Mαδαγασκάρη)

Σαίκ Ισα μπιν Αλί μπιν Χαλίφα Αλ Χαλίφα (Μπρουνέϊ)

Κιοφούμι Ταμιάκι (Ιαπωνία)

Σου Τζινγκνανγκ (Κίνα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης