Η εθνική μπάσκετ των ανδρών των Φιλιππίνων θα καλύψει τη θέση της Νέας Ζηλανδίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Σερβίας τον ερχόμενο Ιούνιο. Μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας για αδυναμία συμμετοχής λόγω του υψηλού κόστους του ταξιδιού για την Ευρώπη, καθώς και των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) προχώρησε στην αντικατάσταση της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με τη γενική κατάταξη στο ranking (Ασία-Ωκεανία), πίσω από τους Νεοζηλανδούς ακολουθούν οι Φιλιππίνες.

Η FIBA θα προχωρήσει σε αντικατάσταση της εθνικής Νέας Ζηλανδίας και στο Προολυμπιακό Τουρνουά 3Χ3 της Αυστρίας, καθώς οι «Tall Blacks» δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής και σε αυτό. Η ομάδα που θα πάρει τη θέση της Νέας Ζηλανδίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά 3Χ3 θα γίνει γνωστή από τη FIBA, αφού πρώτα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της η επόμενη ομάδα στη γενική κατάταξη, όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIBA τόνισε πως θα αξιολογήσει την αποχώρηση της Νέας Ζηλανδίας από το Προολυμπιακό Τουρνουά ανδρών και από το αντίστοιχο 3Χ3 και εν συνεχεία θα λάβει αποφάσεις σχετικά με πιθανές κυρώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης