Αν και φαινόταν… προδιαγεγραμμένη η απουσία του Άνταμ Χάνγκα από τα υπόλοιπα παιχνίδια της εθνικής Ουγγαρίας στο Ευρωμπάσκετ 2022, πλέον είναι οριστικό. Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Ουγγαρίας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως ο Χάνγκα δεν υπολογίζεται για τα ματς με τη Λιθουανία (6/9, 17:15) και με Γερμανία (Τετάρτη 7/9, 20:30), για τον 2ο όμιλο.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε με τρεις ήττες στον πιο δύσκολο όμιλο του Ευρωμπάσκετ και οι πιθανότητές της να συνεχίσει στη διοργάνωση είναι… απειροελάχιστες. Η απουσία του έμπειρου γκαρντ δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του Στόγιαν Ίβκοβιτς για παρουσία μέσα στην πρώτη τετράδα του γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάνγκα είχε μιλήσει ο ίδιος για τις ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί ξανά, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον μηρό εδώ και αρκετό καιρό. Για να βοηθήσει την εθνική Ουγγαρίας είχε σφίξει τα δόντια, αγωνίστηκε στους δύο από τους τρεις αγώνες της χώρας του στο Ευρωμπάσκετ, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

«Ξέρω τον εαυτό μου. Αυτός ο τραυματισμός δεν σου επιτρέπει να παίξεις. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου», είχε τονίσει ο Χάνγκα, μετά το ματς με τη Γαλλία, απέναντι στην οποία σημείωσε 18 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης