Οι 42 ομάδες της Ευρωλίγκας και του EuroCup συμφώνησαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο μετά από σύσκεψη που κράτησε πάνω από τρεις ώρες και είχε εντάσεις, λόγω της αρχικής τοποθέτησης της διοργανώτριας αρχής για τις ποινές και την υπαιτιότητα των γηπεδούχων αναφορικά με την διεξαγωγή των ματς.

«Στόχος είναι η προστασία της υγείας των συμμετεχόντων, αλλά και των οικογενειών τους» αναφέρει η Ευρωλίγκα, στην ανακοίνωσή σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας εν όψει της σεζόν 2020/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι μέτοχοι του EuroCup και της EuroLeague συναντήθηκαν εξ’ αποστάσεως την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, για να συζητήσουν για τους βασικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στη σεζόν 2020/21 στις δύο διοργανώσεις. Στόχος είναι η προστασία της υγείας κάθε συμμετέχοντα και της οικογένειάς του, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού. Τα πρωτόκολλα αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις λίγκες και τους γιατρούς των 42 ομάδων, της Ένωσης Παικτών, της Ένωσης Προπονητών, της Ένωσης Διαιτητών και άλλων σημαντικών διεθνών και εγχώριων διοργανωτών.

Συζητήθηκαν: οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Το πλύσιμο των χεριών, οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και εξαερισμού. Τα γήπεδα και τα προπονητήρια θα έχουν έναν maximum αριθμό ατόμων στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Κάθε ομάδα θα έχει έναν άνθρωπο με αρμοδιότητα τον COVID-19. Οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές θα υποβάλλονται σε τεστ τρεις μέρες πριν από κάθε αγώνα, με συγκεκριμένη διαδικασία να ακολουθεί μετά από πιθανό θετικό δείγμα. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για τα ξενοδοχεία, τα ταξίδια, τους διαιτητές, τις τηλεοπτικές παραγωγές, τα media και τους θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ειδικοί Κανόνες έχουν στόχο να διατηρήσουν μια κανονικότητα των αγώνων για την ανταπόκριση στις δεσμεύσεις με τους οπαδούς και τους εμπορικούς εταίρους και για να προστατεύσουν τους συλλόγους  δημιουργώντας ένα σαφές πλαίσιο που θα εφαρμοστεί σε ειδικές περιστάσεις που μπορούν να προκληθούν από την πανδημία COVID-19. Το περιεχόμενό τους είναι αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας και εναρμόνισης με άλλους σημαντικούς διοργανωτές αθλητικών αγώνων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της UEFA.

Οι Ειδικοί Κανονισμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: Κανόνες σχετικά με την πιθανή αναβολή, αλλαγή έδρας και επαναπρογραμματισμό παιχνιδιών σε περίπτωση περιορισμών που επιβάλλονται από εγχώριες αρχές οι οποίες εμποδίζουν την διοργάνωση ενός αγώνα. Ορισμός ρόλων και ευθυνών σε περίπτωση αλλαγής έδρας κάποιον αγώνων. Καθορισμός ημερομηνιών λήξης κατά τις οποίες πρέπει να έχουν διεξαχθεί όλα τα παιχνίδια των διαφόρων φάσεων της διοργάνωσης.

Η Euroleague Basketball παρακολουθεί τους περιορισμούς στα σύνορα και ενημερώνει τακτικά όλους τους συλλόγους. Ενημερωμένες εκδόσεις των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας και των Ειδικών Κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνημένων τροποποιήσεων, θα διανεμηθούν στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων του ECA για έγκριση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης