Μετά τo τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, που διήρκησε περίπου 5, 5 ώρες, ο ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατέστησε σαφές ότι όποια ομάδα δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ με υπαιτιότητά της, δεν θα σωθεί λόγω της αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ στην σημερινή συνεδρίαση:

* Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής αγωνιστικής περιόδου με συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19, και τον υποβιβασμό τεσσάρων (4) ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της Ειδικής Προκήρυξης και 32 του Κανονισμού Πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητας τους ή αποβολής τους όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Επικύρωσε την βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των πλέι οφ το προσεχές Σάββατο.

* Συμφώνησε για την επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε την ομάδα εργασίας για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για την σεζόν 2019-20.

* Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία ύστερα από διαβούλευση με τον Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

* Επίσης, πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοικτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο Πρωτάθλημα.

* Συμφωνήθηκε, τέλος, η δημιουργία οδικού χάρτη μετά από συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτονται όλων των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης