Σε αναζήτηση νέου κεντρικού χορηγού βρίσκονται οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Eν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, ο κεντρικός χορηγός του περυσινού πρωταθλήματος, ο οποίος πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ για τη σεζόν 2019-20, αποφάσισε εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να μειώσει το ποσό της ενίσχυσής του στις 300.000 ευρώ. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο εν λόγω χορηγός θα συνεχίσει να στηρίζει τον Σύνδεσμο χωρίς να είναι ο «Νο 1» σπόνσορας, ενώ ο ΕΣΑΚΕ θα αναζητήσει νέο βασικό χορηγό.

Στο μεταξύ, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το… τοπίο αναφορικά με το πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν στο τέλος της σεζόν 2020-21 να υποβιβαστεί μια ομάδα από την Basket League και να προβιβαστούν δύο από την Α2 εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έχει πουλήσει το ΑΦΜ του στον Ιωνικό Νίκαιας. Πάντως, δεδομένου ότι άλλες ομάδες, όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης, αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι λογικό να δοθεί και νέα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, η οποία λήγει σήμερα (30/7).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, η «αυλαία» του νέου πρωταθλήματος θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να διεξαχθεί ένα Σούπερ Καπ στο ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη της σεζόν. Αυτό θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή Final-4, στο οποίο θα μετάσχουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της περυσινής Α1, δηλαδή Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης