Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας»

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας»

Για «καταστρατήγηση εκ νέου κάθε έννοιας ισονομίας» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία απορρίπτει την προσφυγή του για τις τρεις ξένες, ενόψει του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας των Γυναικών με τον Ολυμπιακό. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «πράσινες» θα αγωνιστούν στον ημιτελικό με τις «ερυθρόλευκες» μόνο με Ελληνίδες παίκτριες.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός, ως Σύλλογος, ανέκαθεν επιζητά οι αγώνες να διεξάγονται επί ίσοις όροις και να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Με την σημερινή τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε τρεις ξένες αθλήτριες στο Final 4 του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, ώστε να ανταγωνιστούμε με ίδιους όρους τους αντιπάλους μας, καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας.

Η απόφαση αυτή βγήκε τέσσερις ημέρες πριν τον ημιτελικό, παρότι είχαμε κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες εδώ και δύο μήνες (από τις 17/1).

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως η ισονομία στην Ελλάδα παραμένει μόνο στη θεωρία.

Οι ...ενστάσεις του Ολυμπιακού και της Νίκης Λευκάδας, που υποστήριξαν στο ΑΣΕΑΔ την πρωτόδικη απόφαση, κινούνται και αυτές στο ίδιο πλαίσιο.

Η φετινή χαρά τους, όμως, θα είναι εφήμερη! Η πορεία του Παναθηναϊκού Α.Ο. προς την κορυφή σε όλα τα σπορ θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως των εμποδίων που μας παρουσιάζονται. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό!».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 20:04