«Δεν ήμασταν έτοιμοι για τα νοκ άουτ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014, 09:29
«Δεν ήμασταν έτοιμοι για τα νοκ άουτ»
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Σερβία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ειδικότερα, ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ εξήγησε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην εφημερίδα Real News πως έλειψε από την ομάδα η απαιτούμενη ηρεμία και πνευματική προετοιμασία.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης η ομάδα έδειχνε ωραία εικόνα, αλλά νομίζω ότι δεν αντιμετώπισε αντιπάλους υψηλού επιπέδου, ομάδες δηλαδή που είναι σε θέση να παίζουν εξίσου δυνατά και στην άμυνα και στην επίθεση. Το κυριότερο είναι ότι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι, κάτι άλλωστε που συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια σε νοκ άουτ αγώνες. Είμαστε ομάδα με προσόντα, ταλέντο, ωστόσο χάνουμε στις λεπτομέρειες. Δεν εμφανιζόμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό ματς και με την απαιτούμενη πνευματική συμπεριφορά» ανέφερε.

«Στους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά πρέπει να είμαστε μαζί τους, πλάι τους. Ειδικά σε αυτήν την ομάδα που, το ξαναλέω, παρουσίασε ωραία εικόνα και τη χαρήκαμε όλοι. Ήθελαν να μας ευχαριστήσουν και αυτό φαινόταν. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι θα βρουν τις λεπτομέρειες για να γίνουν καλύτεροι και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Να παίζουμε πιο δυνατά και υπομονετικά, κυρίως στην άμυνα, κάτι που δημιουργεί ηρεμία. Οι ομάδες με ποιότητα παίρνουν δύναμη από την άμυνα, ακόμη και την ημέρα που δεν μπαίνουν τα σουτ» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μίλτος Βαζάκας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014, 09:29