Παρουσία των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών των ισάριθμων ομάδων που ρίχνονται την Τετάρτη (30/9), στη «μάχη» του final-8 του Basketball Champions League, στο ΟΑΚΑ, ξεκίνησε, σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, η διοργάνωση που θα κρίνει τον τροπαιούχο του 2020.

Από πλευράς προπονητών, στο πάνελ βρέθηκαν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Όντετ Κάτας της Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, ο Χοάν Πεναρόγια της ισπανικής Μπούργκος, ο Μπουράκ Γκορέν της τουρκικής Τουρκ Τέλεκομ και ο Λοράντ Λενιάμ της γαλλικής Ντιζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις τεχνικοί συμφώνησαν ως προς το πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-20 στο Basketball Champions League, έστω και με αναπροσαρμογές στα ρόστερ μετά τη μεγάλη διακοπή την περασμένη Άνοιξη ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι τέσσερις αρχηγοί, με πρώτον τον -άτυχο καθώς τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για δύο μήνες- αρχηγό της Χάποελ, Τζέι Κόβαν Μπράουν. Δεύτερος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο αρχηγός τη Τουρκ Τέλεκομ Μοχάμεντ Μπαϊγκιούλ, τρίτος ο Αξέλ Ζουλιάν της Ντιζόν και τέταρτος ο Βιτόρ Μπενίτε της Μπούργκος.

Την πρώτη ημέρα του final-8 του ΒCL στο ΟΑΚΑ, στις 18:30 διεξάγεται ο προημιτελικός Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Μπούργκος (Ισπανία), ενώ στις 21:30 αρχίζει ο αγώνας Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Ντιζόν (Γαλλία). Την Πέμπτη (1/10) ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση με τη διεξαγωγή του αγώνα Νίμπουρκ (Τσεχία)-ΑΕΚ και του ισπανικού «εμφυλίου» Σαραγόσα-Τενερίφη στις 21:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, από την εποχή που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, ο Όντετ Κάτας, δήλωσε αρχικά: «Είναι πάντα απολαυστικό να επιστρέφω στην Ελλάδα κι ειδικά στην Αθήνα. Ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ισραήλ, Νίκο Παππά, λέγοντας: «Ξέρουμε πως ο Νίκος είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, με πολλή εμπειρία. Δυστυχώς, οι συνθήκες μας έκαναν να ψάχνουμε για παίκτη και φέραμε τον Παππά, λόγω των τραυματισμών.

Η διοίκησή μας έκανε μεγάλη προσπάθεια φέτος, με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Όλα έγιναν σε σύντομο διάστημα. Ήρθε και το final-8 του BCL και αντιδράσαμε πολύ γρήγορα στον τραυματισμό του παίκτη μας (σ.σ. Τζέι Κόβαν Μπράουν). Είναι πολύ καλό που μπορέσαμε και υπογράψαμε έναν παίκτη σαν τον Παππά.

Όλοι οι προπονητές λένε πως είναι δύσκολο να προετοιμαστούμε σε τόσο λίγο χρόνο και πως οι ομάδες μας θα είναι καλύτερες σε 2-3 μήνες. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο στο μικρό χρόνο που διαθέτουμε. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Παππά. Θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας και είμαστε τυχεροί που είναι εδώ. Δεν μπορώ, όμως, να προβλέψω πως μπορεί να μας βοηθήσει τόσο σύντομα, έχουμε κάνει μόνο 4-5 προπονήσεις μαζί του, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είναι μαζί μας».

Ο Κάτας κατέληξε: «Ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο προκλήσεις. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα. Χάσαμε περίπου τρεις-τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας, αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας για να νικήσουμε».

Ο τεχνικός της ισπανικής Μπούργκος Χοάν Πεναρόγια επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα: «Τα τεχνικά τιμ των ομάδων που μετέχουν στο final-8 δεν μπορούν να κάνουν σκάουτινγκ. Βέβαια, το ίδιο περίπλοκο είναι και για τους αντιπάλους, αλλά και για εμάς. Είναι η αρχή της σεζόν. Οι ομάδες θα βελτιωθούν προϊόντος του χρόνου. Εδώ μπορεί να έχουμε τρία ματς σε τέσσερις ημέρες. Είναι μία δυνατή διοργάνωση και δεν υπάρχει φαβορί».

Για το δεύτερο χρονικά ζευγάρι των προημιτελικών της 1ης ημέρας (30/9), ο προπονητής της Τουρκ Τέλεκομ, Μπουράκ Γκορέν, υπογράμμισε: «Είναι η ίδια κατάσταση για όλους. Σε λίγες ημέρες προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για αυτό το τουρνουά. Είμαστε, όμως έτοιμοι να παίξουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Έκαναν σπουδαία δουλειά πέρυσι. Δεν είμαστε το φαβορί».

Τέλος, ο προπονητής της γαλλικής Ντιζόν, Λοράντ Λενιάμ, σχολίασε: «Έχουμε δώσει δύο επίσημα ματς, αλλά δεν νιώθουμε έτοιμοι σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Ισχύει όμως για όλους. Δεν υπάρχουν φαβορί κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα παιχνίδι με 50-50 πιθανότητες νίκης».

Ο αρχηγός της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τζέι Κόβαν Μπράουν, δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί για τους επόμενους δύο μήνες, λόγω του τραυματισμού του, ενώ τόνισε ότι ταξίδεψε στην Αθήνα για να στηρίξει τους συμπαίκτες του. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του BCL, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν δήλωσε: «Θέλουμε να έχουμε το μυαλό μας έτοιμο.

Έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Το απολαμβάνουμε και θέλουμε να δείξουμε κάτι καλό για να νικήσουμε. Δεν θα μπορέσω να παίξω πιθανώς για τους επόμενους δύο μήνες. Το σκεπτικό μου, όμως, παραμένει αισιόδοξο. Δεν είμαι άνθρωπος που απογοητεύεται, προσπαθώ να παραμένω θετικός.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ τους συμπαίκτες μου. Κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν στο μπάσκετ και πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε υψηλό κίνητρο. Είναι χάλια (που είναι τραυματίας), αλλά έτσι έχουν τώρα τα πράγματα.

Δεν σκέφτηκα να μην έρθω στην Αθήνα, υποστηρίζω τους συμπαίκτες μου. Είχαμε μια εκπληκτική πορεία πέρυσι. Είμαι εδώ και για τους παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα, αλλά δεν είναι φέτος και δεν μπορούν να απολαύσουν τη στιγμή. Είμαι εδώ σε κάθε βήμα κι ελπίζω να επιστρέψω πιο υγιής, είτε είναι σε δύο είτε σε τρεις μήνες».
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης