Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια της Eθνικής μας ομάδας μπάσκετ των Εφήβων να προκριθεί στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε απέναντι στη Σερβία, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 60-55 σκορ από τους «πλάβι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η «γαλανόλευκη» θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο αύριο (18:30), απέναντι στον στην Κροατία, η οποία ηττήθηκε με 74-67 στον δεύτερο ημιτελικό από την «οικοδέσποινα», Τουρκία.

Σε ένα παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό την τρομερή νευρικότητα, απόρροια της οποίας ήταν τα πολλά λάθη και τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας, ιδιαίτερα στα μακρινά σουτ, η ελληνική ομάδα «προδόθηκε» από την επίθεσή της και από κάποια κρίσιμα χαμένα ριμπάουντ και έμεινε εκτός τελικού.

Η εθνική προηγήθηκε 14-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου, δέχθηκε όμως ένα σερί 12-0 στο πρώτο μισό της δεύτερης και βρέθηκε να χάνει 23-14, με τους Σέρβους να βρίσκουν έναν απρόσμενο ηγέτη στο πρόσωπο του Ράντοβαν Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε 10π. σε αυτό το διάστημα και 21 συνολικά (6.7 ήταν ο μέσος όρος του στη διοργάνωση ως σήμερα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε σε καλή μέρα τους Χαραλαμπόπουλο και Κόνιαρη, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν πήρε ούτε έναν πόντο από τους αναπληρωματικούς του! Εστω κι έτσι, με τον Παπαγιάννη να δεσπόζει στην άμυνα και τον Σταμάτη να δίνει λύσεις στην επίθεση, η εθνική πέρασε μπροστά 28-27 λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, το οποίο έληξε ισόπαλο 28-28.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ως τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, στη συνέχεια όμως η Σερβία με πρωταγωνιστή τον Λαζάρεβιτς κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (46-40 στο 30΄).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τζόκοβιτς «έσπασαν» την… κακοδαιμονία των «πλάβι», που είχαν 11 σερί άστοχα σουτ έξω από 6.75μ., και τους έφεραν στο +10 (52-42 στο 32΄).

Η εθνική δεν παράτησε το παιχνίδι, έπαιξε πολύ καλή άμυνα ως το τέλος, αλλά της έλειψαν το καθαρό μυαλό και το εύκολο καλάθι.

Μετά από 15 άστοχα τρίποντα (!), ο Δημήτρης Σταμάτης πέτυχε το πρώτο και μοναδικό της ελληνικής ομάδας, 45΄΄ πριν τη λήξη, μειώνοντας σε 58-55, όμως ο Χαραλαμπόπουλος δεν κατάφερε να τον μιμηθεί στα 18΄΄ και οι Σέρβοι κράτησαν τη νίκη και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 28-28, 46-40, 60-55

Σερβία (Μπούτσαν): Πένο, Σίμιτς, Όστοϊτς 5, Τζόκοβιτς 21 (2), Μαρίνκοβιτς 2, Ντόκοβιτς 13 (1), Λαζάρεβιτς 16, Πάβλοβιτς, Ραντοβάνοβιτς 1, Βούτσετιτς 2.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 5, Κώττας, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 9, Μουράτος, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 22 (1), Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 9.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης