Ως την καλύτερη επιλογή χαρακτήρισε την απόφασή του να υπογράψει στη γαλλική Βιλερμπάν το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Αντετοκούνμπο, λόγω των εμπειριών που αποκτά υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τι Τζέι Πάρκερ, στη Euroleague. Στα 24 χρόνια του, ο αδελφός του «Greek Freak» έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ (Λος Άντζελες Λέικερς, 2020) και στη rookie χρονιά του στη Euroleague μετρά 6,2 πόντους με 75,7% ευστοχία στα δίποντα και 3,3 ριμπάουντ σε 13:41 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο ανά αγώνα (σε σύνολο 11 αγώνων).

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» την πόρτα του, αλλά προτίμησε να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βιλερμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που ετοίμασε η διοργανώτρια Αρχή (σ.σ. Εuroleague), ο Κώστας Αντετοκούνμπο δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του. Συγκεκριμένα εξήγησε για την επιλογή να φορέσει τη φανέλα του γαλλικού συλλόγου: «Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα ως παίκτης στην πρώτη μου χρονιά στην Euroleague και πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση, γιατί είμαι κάπου που θα πάρω εμπειρία. Δεν υπάρχουν πολλά κορμιά σαν το δικό μου στην Euroleague, να παίζουνε άμυνα με τον τρόπο που το κάνω εγώ και όταν έχω και περισσότερες εμπειρίες θα είμαι ικανός να προσφέρω και αμυντικά, αλλά και επιθετικά».

Για τον φετινό στόχο της γαλλικής ομάδας, ο Κώστας Αντετοκούνμπο απάντησε: «Το να φτάσουμε στο τέλος μέχρι την οκτάδα είναι ο στόχος. Θα είναι καλό για εμάς και είναι και ρεαλιστικό. Νομίζω ότι έχουμε την ομάδα για να τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης