Οι ακυρώσεις αγώνων που προέκυψαν στην 3η και 4η αγωνιστική της Euroleague, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έφεραν αντίδραση από τη διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία ανακοίνωσε την πρότασή της για αλλαγή του καταστατικού, προκειμένου οι ομάδες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν οκτάδα να μη χάνουν την αναμέτρηση στα… χαρτιά με 20-0.

Πλέον θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός τόσο των αναμετρήσεων που δεν έγιναν λόγω κορονοϊού, όσο και των μελλοντικών που δεν θα διεξαχθούν εξαιτίας της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με βάση τα νέα δεδομένα και με στόχο να προστατεύσει τους συλλόγους όσο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, η EuroLegue Basketball θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου, που αφορά στις συνέπειες από μία τέτοια κατάσταση για τους αγώνες, που δεν μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές αρχές.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες που δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν οκτάδα επειδή είναι χτυπημένες από τον κορονοϊό, θα δουν τα αντίστοιχα αναβληθέντα παιχνίδια να επαναπρογραμματίζονται σε επόμενη ημερομηνία.

Οι υπάρχοντες κανονισμοί (μάξιμουμ τρεις αγώνες μπορούν να επαναπρογραμματιστούν) θα είναι ίδιοι με αυτούς που αφορούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν εγκριθεί, η τροποποίηση θα ισχύσει για όλους τους αγώνες που δεν είχαν ήδη γίνει λόγω αυτού του πράγματος, και θα δώσει στον CEO της EuroLeague τη δύναμη να τους επαναπρογραμματίσει σε επόμενη ημερομηνία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της EuroLeague.

Αυτό σημαίνει ότι η χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, όπως και οι υποχρεώσεις της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη «διαβολοβδομάδα», απέναντι σε Μπασκόνια και Βαλένθια, τις οποίες ο Αθλητικός Δικαστής της διοργάνωσης ανέδειξε και επίσημα νικήτριες.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής καταλήγει με μήνυμα του Τζόρντι Μπερτομέου, στο οποίο ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, αναφέρει:

«Τον Σεπτέμβριο περιμέναμε ότι θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε αυτό το κομμάτι, σε συνεργασία με τις ομάδες και τις κυβερνήσεις. Τα θετικά κρούσματα COVID-19 ενδέχεται να αποτελούν κομμάτι ανησυχίας, αλλά ξέραμε ότι θα έπρεπε να επανεξετάσουμε το ζήτημα κατά την διάρκεια της σεζόν και πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως σε κάθε άλλο αντίστοιχο ζήτημα. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρούμε λύσεις στη βάση των ειδικών κανονισμών για τον COVID-19.

Ξέρουμε ότι η σεζόν 2020-2021 θα είναι ιδιαίτερη και και παράξενη σε πολλά επίπεδα και πως πρέπει να προσαρμοστούμε. Εκτός της αλλαγής στο άρθρο των ειδικών κανονισμών, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των ανθρώπων στα παρκέ, την σταθερότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης