Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε μετά την ήττα της Ελλάδας από την Γαλλία στο τουρνουά του Πο, ότι ο στόχος των φιλικών παιχνιδιών δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά να αναδειχθούν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Και αυτό το παιχνίδι μάς έδωσε πολλά. Αυτός είναι και ο στόχος των φιλικών παιχνιδιών. Χθες είχαμε μια ομάδα όπως τη Σερβία, σε ένα διαφορετικό στυλ και φιλοσοφία παιχνιδιού, με δύναμη πιο πολύ σε ένα κοντρόλ παιχνίδι, βασιζόμενο στην επαφή, στην άμυνα. Σήμερα είχαμε μια ομάδα τελείως διαφορετική, η οποία βασίζεται στην επίθεση, στους παίκτες της που έχουν την εκρηκτικότητα και αθλητικότητα. Ήταν σημαντικό το τεστ για να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα, να φανούν οι αδυναμίες μας. Ένα κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ είναι το θέμα των ριμπάουντ. Δεν λειτούργησε καλά και στο πρώτο μέρος η άμυνα στο πικ εντ ρολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα χέρια, βρήκαν και σουτ στην αδύνατη πλευρά και διεισδύσεις και μπακ ντορ πάσες και στις αλλαγές που έγιναν μετά αναγκαστικά, δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το επιθετικό ριμπάουντ. Είχαμε κακή αντίδραση στη συνέχεια, πήραν μια διαφορά και το θετικό είναι ότι τελειώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο αυτό που ζήτησα από την ομάδα, να νικήσουμε την τελευταία περίοδο, να μην κατεβάσουμε τα χέρια, να μην αφήσουμε το παιχνίδι, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας και το χαρακτήρα μας, αυτό και έγινε. Συνολικά, πήγε άσχημα το παιχνίδι, δεν πήγε όπως το θέλαμε, ήταν και αυτοί πολύ καλοί σήμερα και αυτή η αντίδραση του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν σημαντική, για να βγάλουμε ΚΑΙ ένα θετικό συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο 46χρονος τεχνικός και συνέχισε:

«Υπήρχαν αρκετά άστοχα… Βρήκαμε παίκτες ελεύθερους, διαβάσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε ανοιχτά σουτ που αν έμπαιναν θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αλλά με το αν δεν γίνεται… Πιστεύω ότι αυτά τα σουτ θα μπουν. Αν όχι όλα, κάποια θα μπουν, ώστε να έχουμε ένα καλό ποσοστό, να ανοίξουμε και το παιχνίδι μέσα. Ήταν και ο Μπουρούσης κουρασμένος. Χρειαζόμαστε βοήθεια από τους ψηλούς. Επίσης είχαμε και τη δυνατότητα σήμερα στην αρχή, να χρησιμοποιήσουμε μια πεντάδα που υπολογίζαμε να χρησιμοποιήσουμε και λειτούργησε καλά. Όπως και η τελευταία πεντάδα, με τον Καϊμακόγλου στο 5 και τους Αντετοκούνμπο – Παπανικολάου, η οποία πήγε σε αλλαγές σε όλα τα σκριν και γυρίσαμε το παιχνίδι. Κρατάω από το σημερινό παιχνίδι την αντίδραση στα τελευταία λεπτά και τα ριμπάουντ. Έχουμε αρκετά να δουλέψουμε και να συζητήσουμε και να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης