Εξέλιξη η οποία δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανένα επεφύλασσε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο δεύτερο ματς των μικρών τελικών, το οποίο ολοκλήρωσαν με μόλις 5 παίκτες συνολικά!

Περίπου στα 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης η ΑΕΚ προηγούνταν με 86-81. Τότε δημιουργήθηκε παρεξήγηση με πρωταγωνιστές τους Παπαντωνίου και Σάκοτα από πλευράς της ΑΕΚ, με τους Ουάιτ και Ουότερς από τον Άρη! Οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια και στο γήπεδο μπήκαν οι πάγκοι των δύο ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν οι τρεις διαιτητές συμβουλεύτηκαν το instant replay και αποφάσισαν να αποβάλουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, αλλά και τους πάγκους των ομάδων, λόγω εισόδου στον αγωνιστικό χώρο!

Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία δευτερόλεπτα να γίνουν με… κανόνες 3 on 3! Για την ΑΕΚ έπαιξαν οι Μιλόσεβιτς, Κάρτερ, Μπράουν και για τον Άρη οι Κόεν, Μούρτος και Σίμτσακ. Για τους Θεσσαλονικείς ο Σίμτσακ έκανε πέμπτο φάουλ και άφησε την ομάδα του με δύο παίκτες!

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση η ΑΕΚ επικράτησε με 89-84 και πέτυχε το 2-0 στη σειρά παρά τις απουσίες Μαυροκεφαλίδη, Καλαμπόκη και Κατσίβελη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με 18 πόντους, όμως ο Άρης επέστρεψε και διεκδίκησε μέχρι τέλος τη νίκη. Κορυφαίος της Ένωσης ήταν ο Σάκοτα με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράουν είχε 12 πόντους. Για τους «κίτρινους» ο Οκάρο Γουάιτ είχε 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 22 σημείωσε ο Ζάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς σημαδεύτηκε και από άλλο απρόοπτο, καθώς 8′ και 35” πριν την λήξη του ματς και με το σκορ 71-63 για την Ένωση, έπεσε η τάση του ρεύματος και μειώθηκε η ισχύς του φωτισμού! Μετά από λίγα λεπτά διακοπής, ωστόσο, οι δύο ομάδες συμφώνησαν να συνεχιστεί ο αγώνας παρότι δεν είχε αποκατασταθεί 100% ο φωτισμός!

Δεκάλεπτα:
24-14, 48-35, 68-61, 89-84

ΑΕΚ (Ζντοβτς):
Παπαντωνίου 6, Σάκοτα 22 (6 ριμπ.), Χέρστον 13, Μιλόσεβιτς 7, Κάρτερ 12 (7 ριμπ.), Σαρικόπουλος 2, Μωραΐτης, Έρικ 7 (6 ριμπ.).

Άρης (Πρίφτης):
Ξανθόπουλος 1, Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Γουάιτ 20 (7 ριμπ.), Γουότερς 15 (7 ασίστ), Ζάρας 22, Κοέν 5, Σίμτσακ 3, Μούρτος 12, ΜακΝίλ 6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης