Στη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πρίφτης ενόψει του αυριανού τελικού Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών, τονίζοντας πάντως ότι η ομάδα του θα παλέψει απέναντι στους «πράσινους» μέχρις εσχάτων.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό είναι από μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό και ανυπομονούμε. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και πόσο σπουδαία ομάδα είναι, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, έναν πολύ έμπειρο προπονητή και γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από μας είναι ίσως ο πρώτος της καριέρας μας κι αυτό εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και τη δίψα που έχουμε για αυτό το παιχνίδι. Το τι θα γίνει στο παιχνίδι θα φανεί στην εξέλιξή του. Θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και να μην υπάρχουν έκτροπα όπως συνήθως σε τέτοια παιχνίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης: «Θα πρέπει να μη δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε. Αυτό είναι το βασικό στο υψηλότερο επίπεδο. Θα πρέπει να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να θες να βάλεις το σώμα σου και η τακτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορεί να σε σώσει η τακτική και το πλάνο αν δεν έχεις αυτά τα βασικά στοιχεία».

Για τις νεκρές ζώνες στο γήπεδο: «Εγώ από τη θέση μου μπορώ μόνο να ευχηθώ, να μην παροτρύνω και να μη δώσω αφορμές. Η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη κι έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα, από το υπουργείο μέχρι την ομοσπονδία. Σίγουρα έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών και τη συμπεριφορά τους, αλλά και με τα μέτρα και με το κατά πόσο τηρούνται ή όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης