Στη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος προπονητής του Άρη, έφθασε την Τρίτη (18/12) ο Γιάννης Καστρίτης. «Δε σκέφτομαι αν θα πετύχω. Είναι τεράστια τιμή να είσαι προπονητής στον Άρη. Αν θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα, κάθε δουλειά έχει ρίσκο. Αν δε ρισκάρεις, δεν προχωράς», επισήμανε στις πρώτες δηλώσεις του ως τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με την άφιξή του στην πόλη, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατευθύνθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου στις πρώτες δηλώσεις του, σε εκπροσώπους του Τύπου, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καστρίτης ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον κ. Γουλιέλμο για την τιμή που μου έκαναν να βρεθώ στον Άρη. Έρχομαι σε μια ιστορική ομάδα. Γνωρίζω την υπευθυνότητα της θέσης και τι σημαίνει να είσαι στην οικογένεια του Άρη. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι (σ.σ. 22/12, εντός έδρας, με τον Χολαργό), που θέλουμε να νικήσουμε. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, ο καθένας χρειάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε τον επιθυμητό στόχο στο τέλος της χρονιάς. Είναι γνωστή η απαγόρευση που έχει η ομάδα για μεταγραφές από τη FIBA, το αποδεχόμαστε, είναι σαν να μην υπάρχει, στην ουσία, από τη στιγμή που είμαστε εδώ. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, πορευόμαστε με αυτές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το ρόστερ των «κίτρινων» απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αλλαγές. Το κυριότερο, στην παρούσα φάση, είναι η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία των παικτών, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε τώρα. Η ομάδα έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα, το καλοκαίρι έγινε η καλύτερη δυνατή στελέχωση. Πρέπει τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε τα παιδιά να νιώσουν άνετα και να μπει η ομάδα στο δρόμο των νικών. Δεν είναι στόχος μας να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ίσως υπάρξουν μικρές προσαρμογές στο παιχνίδι του Σαββάτου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, δεν έχω προλάβει να συζητήσω με τη διοίκηση τις λεπτομέρειες για τους συνεργάτες που θα έχω στο τεχνικό επιτελείο».

Ο νέος προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης κατέληξε: «Δε σκέφτομαι αν θα πετύχω. Είναι τεράστια τιμή να είσαι προπονητής στον Άρη. Αν θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα, κάθε δουλειά έχει ρίσκο. Αν δε ρισκάρεις, δεν προχωράς. Παίρνω, θεωρώ, το ελάχιστο ρίσκο ερχόμενος στον Αρη. Έχουμε όλοι στον Άρη περισσότερα να κερδίσουμε, παρά να χάσουμε. Ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμη της ομάδας, όλοι το γνωρίζουν, θεωρώ περιττό να το πω. Είναι στενοχωρημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο και να είναι δίπλα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης