Του Θοδωρή Δεσποίνη

Ο φίλοι του μπάσκετ στην Πάτρα πανηγυρίζουν για την επιστροφή του ιστορικού Απόλλωνα στην Βasket League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιτυχία αυτή, για την φιλοσοφία του συλλόγου αλλά και το μέλλον του, μίλησε στο zougla.gr o πρόεδρος Απόλλωνα Πατρών, Γιώργος Αθανασίου.

-Η ομάδα πέτυχε την άνοδο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας. Πως κρατήθηκε η ομάδα σε καλή κατάσταση εν μέσω καραντίνας;

-Η ομάδα έμεινε ενωμένη γιατί είχαμε την ευτυχία να έχουμε παίκτες με καλούς χαρακτήρες που ήταν φίλοι μεταξύ τους. Εμείς επιδιώκουμε να αποκτάμε παίκτες με καλό χαρακτήρα και προϊστορία για να υπάρχει εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα. Να ξέρεις ότι στο παρελθόν έχουμε απορρίψει… παιχταράδες για να μην μας χαλάσουν την σούπα. Μέσα στην καραντίνα οι παίκτες έκαναν απλά συντήρηση με την πολύτιμη βοήθεια του γυμναστή μας. Φτάσαμε στο σημείο να γίνονται προπονήσεις ακόμα και σε πλαζ! Τον Μάρτιο που ξαναρχίσαμε κανονικά εκμεταλλευθήκαμε  το γεγονός ότι έχουμε γήπεδο εύκολα διαθέσιμο και η ομάδα ρίχτηκε στη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Στον πάγκο είχατε τον Νίκο Βετούλα, άνθρωπο ταυτισμένο με τον σύλλογο…

-Ο Προπονητής μας ήταν όχι μόνο ο καλύτερος φέτος στην Α2 αλλά πιστεύω και καλύτερος από πολλούς της basket league! Αυτό το λέω χωρίς διάθεση  να υποτιμήσω κάποιους συναδέλφους του. Από την αρχή είπα στους παίκτες να αρπάξουν την ευκαιρία και να μάθουν μπάσκετ από το Νίκο Βετούλα.

-Η επιτυχία σας παίρνει αξία και από την νίκη επί του Ολυμπιακού Β΄ την τελευταία αγωνιστική;

-Σίγουρα. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία με 4.000 κόσμο στις κερκίδες θα κερδίζαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Εδώ πρέπει να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που οι παίκτες του κάθισαν στην απονομή του πρωταθλήματος και μας έβλεπαν να πανηγυρίζουμε τον τίτλο. Τους ευχαριστήσαμε και δημόσια για τον σεβασμό που έδειξαν.

-Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι η δύναμη του συλλόγου;

-Βέβαια. Προσωπικά θέλω να καλέσω τον κοιμώμενο γίγαντα τον κόσμο της ομάδας να γραφτούν μέλη και να παίξουν ενεργό ρόλο Ο Απόλλωνας δεν είναι πια κλειστό κλαμπ! Όποιος θέλει να γραφτεί μπορεί να το κάνει με απλές διαδικασίες. Αν έχουμε 1.000 εγγεγραμμένα μέλη δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν Αθανασίου και μόνο έτσι θα  βλέπουμε τον Απόλλωνα  για πάντα στην basket league! Άλλωστε και εγώ δεν θα είμαι αιώνια εδώ. Χρειάζεται λοιπόν μέσα από την συμμετοχή να προκύψουν και νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν.

-Ακούγεται σαν συμμετοχικό  μοντέλο διοίκησης…

-Το μοντέλο μας είναι καθαρά δημοκρατικό. Δεν υπάρχει διοίκηση του ενός .Ο πρόεδρος βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά υπάρχει και το Δ.Σ. Αποφασίζουμε όλοι μαζί και με σύνεση ξεπερνάμε τις όποιες συγκρούσεις. Άλλωστε δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Δεν σου κρύβω ότι μερικές φορές υπήρξαν αποφάσεις που δεν με έβρισκαν σύμφωνο, αλλά τις εφάρμοσα γιατί ήταν η άποψη της πλειοψηφίας.

-Στην basket league με τι φιλοσοφία θα πορευτεί ο Απόλλωνας Πατρών τη νέα σεζόν;

-Δεν θα κάνουμε οικονομικά ανοίγματα χωρίς εξασφαλισμένα έσοδα .Με τα δικά μας υλικά ,με τις δικές μας δυνάμεις θα πάμε όπου πάμε. Μας προβληματίζει αν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Πιστεύω αν επιτραπεί το 50% της χωρητικότητας, θα έχουμε 2.000 κόσμο σε κάθε εντός έδρας ματς. Αγωνιστικά θέλουμε να κρατήσουμε και να εμπλουτίσουμε το Ελληνικό στοιχείο της ομάδας και έπειτα να προσθέσουμε λίγους και καλούς ξένους. Με αυτή την φιλοσοφία πιστεύουμε ότι  θα πάμε καλά και θα σταθούμε στη basket league. Βλέπεις ο Έλληνας παίκτης δεν παίζει μόνο για το συμβόλαιο ,παίζει και για την φανέλα.

-Με τον συμπολίτη Προμηθέα ποιες είναι οι σχέσεις σας;

Ο Προμηθέας είναι ένα σωματείο που πρόσφατα έγινε δύναμη στο μπάσκετ και έχει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης από το δικό μας. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Απόλλωνας είναι ο σύλλογος που έμαθε την Πάτρα μπάσκετ. Με τον μεγαλομέτοχο του Προμηθέα έχω  προσωπικά καλές σχέσεις, δεν έχω κόντρα. Πιστεύω ότι τα δύο σωματεία δεν θα έχουν ανταγωνισμό αλλά μια δυνατή άμιλλα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης